Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce ülke çapında    İmam-Hatip Liseleri arasında düzenlenen il temsilcileri seçimi Kur’an-ı Kerim  okuma yarışması Çayeli Anadolu  İmam Hatip Lisesi konferans salonunda  yapıldı. Yarışmaya İlimizde bulunan sekiz Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi de katıldı. Jüri Başkanlığını Çayeli İlçe Müftüsü Mehmet Ceylan, Jüri üyeliklerini yarışmaya katılan Okulların Meslek Dersleri Öğretmenlerinin yaptığı yarışmaya Çayeli Kaymakamı Mehmet AKTAŞ İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim ÇELİK, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa KALENDER,  İlçe Mili Eğitim Müdürü Bayram BAKIR, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Âdem MUTLU başta olmak üzere, okul Müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından programı düzenleyen okul adına bir konuşma yapan Çayeli Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü

Halit GÜÇLÜ Kur’an öğrenmenin ve okumanın önemine değinerek İmam Hatip Liselerinin bu yöndeki önemine vurgu yaptı. Bir Hadis-i Şerifte  ‘ Allah(c.c) yeryüzünde azabı hak etmiş olanları azaplandıracağı zaman, Kur’an’ı öğrenmeye çalışan çocukların yüzü suyu hürmetine azap etmekten vazgeçer.”  buyrulduğunu ifade eden GÜÇLÜ gençlerin ve gençliğin milli, manevi, ahlaki değerlerle donatılmasının önemli olduğunu belirtti.

    

Yarışmada birinciliği Çayeli Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Savaş PAPAĞAN, ikinciliği İkizdere İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Muhammet Emin ÇOŞKUN, üçüncülüğü Rize Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Bayram ASLAN kazandı. Dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Rize il birincisi olan Çayeli Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Savaş PAPAĞAN ilimizi  26 Nisan  da Sinop’ta yapılacak olan    bölge birinciliği yarışması için temsil edecek. Türkiye Finali 31 Mayıs 2009 da Antalya’da yapılacak

Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü her yıl Ülke çapında İmam Hatip Liseleri arasında Kur’an-ı Kerim okuma, Hafızlık ve Ezan okuma yarışmaları düzenliyor. İllerinde birinci olan okullar bölge birinciliği için yarışıyor. Bölge birincileri de Türkiye birinciliği için mücadele ediyor.

Editör: HABER MERKEZİ