Çayeli Fen Lisesi 12. sınıf öğrencisi Furkan Tüfekçi, TÜBİTAK Ulusal Kimya Olimpiyatları birinci aşama sınavında büyük bir başarı göstererek Türkiye 37'ncisi oldu.

Konu ile ilgili yazılı bir açıklamada bulunan Çayeli Fen Lisesi Müdürü Mehmet Terzi,  “12. sınıf öğrencisi Furkan Tüfekçi, TÜBİTAK Ulusal Kimya Olimpiyatları birinci aşama sınavında büyük bir başarı göstererek Türkiye 37'ncisi oldu. Öğrencimizi kutluyoruz. Bundan sonraki süreçte ilk 50'ye giren öğrencilerle birlikte yaz okuluna gidecek olan Furkan Tüfekçi bu aşamadaki sınavda da başarılı olması durumunda uluslararası düzeyde ülkemizi temsil etmeye hak kazanacak. Ayrıca Çayeli Fen Lisesi 12. sınıf öğrencilerinden Harun Mete Azman ise aynı sınavda Türkiye 79'uncusu olmuş ve ikinci aşamaya geçmeyi çok az bir puan farkıyla kaçırmıştır. Çözdüğü tüm sorular doğru olmasına rağmen sürede sıkıntı yaşayan Harun Mete Azman da sınavda yanlış yapmayarak başka bir başarıya imza atmıştır” dedi.

Elde edilen bu başarı vesilesiyle Çayeli Fen Lisesi’ni ziyaret eden ilçe Çayeli Kaymakamı Mehmet Öztürk beraberinde Çayeli İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Şahin ile birlikte okulda incelemelerde bulunarak yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. 

Öğrencilere hediye vererek başarılarının devamını dileyen Kaymakam Öztürk, iki öğrenciye de gösterdikleri üstün başarı ve gayret için teşekkür etti. Öztürk, Bu başarının mimarı olan başta Kimya Öğretmeni İsmail Hakkı Deniz olmak üzere emeği geçen tüm öğretmenlere tebriklerini iletti. 


 

Editör: HABER MERKEZİ