Tüm Türkiye’yi yasa boğan maden faciasından sonra Soma’nın yanında olmaya devam eden Çayeli Bakır çalışanları 'Çocuklar Gülsün Diye' anaokulunun yapımına katkı sundu. Anaokulunun 18 Eylül 2014 tarihinde gerçekleştirilen açılışına Çayeli Bakır çalışanlarından Ümit Çolak, Halil İbrahim Kazancı, Ersin Duyan ve Ceyda Gönül katıldı. Açılış konuşmasını yapan Gülben Ergen, meslektaşlarının yaralarını sarmayı amaçlayan Çayeli Bakır çalışanlarına ve Sendika temcilcilerine teşekkürlerini iletti.

Gülben Ergen öncülüğünde kurulan “Çocuklar Gülsün Diye” derneğinin 23. anaokulu 18 Eylül günü Soma’da açıldı. Anaokulunun yapımına aralarında topladıkları maddi yardımlarla katkıda bulunan Çayeli Bakır İşletmeleri çalışanları da, meslektaşlarını unutmadıklarını bir kez daha gösterdi. Soma’daki çocukların yüzünü güldürmeyi amaçlayan 'Çocuklar Gülsün Diye' anaokulunun açılış törenine Çayeli Bakır İşletmeleri çalışanlarını temsilen Ümit Çolak, Halil İbrahim Kazancı, Ersin Duyan, Ceyda Gönül ve Genel Müdür Iain Anderson da katıldı. Açılış konuşmasını yapan projenin mimarı Gülben Ergen, Soma’nın acısını paylaşmak için destek veren Çayeli Bakır çalışanlarına teşekkürlerini iletti.

Açılış sonrasında Soma faciasında can veren meslektaşlarının mezarını tüm Çayeli Bakır çalışanları adına ziyaret eden Çayeli Bakır İşletmeleri çalışanlarından Ümit Çolak, “Soma faciasında kaybettiğimiz madenci kardeşlerimizin yasını daima içimizde taşıyacağız. Bu gibi kazaların bir daha yaşanmamasını ve Soma’nın yaralarını bir an önce sarmasını canı gönülden diliyoruz” dedi. Zor zamanlarda birlik olmanın önemine vurgu yapan Çolak, “Çocuklara güzel bir gelecek inşa etmek için önemli bir adım olan anaokulu Türkiye şartlarında aileleri zorlayabiliyor. Çocuklarına bu imkanı sunmakta zorlanan Somalı ailelere destek olacak bu projeye katkılarından dolayı mesai arkadaşlarımız ve sendika temsilcilerimiz ile gurur duyuyoruz” dedi.

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ