Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı “Toplam Kalite Yönetimi (TKY) Uygulamaları Ödül Yönergesi” çerçevesinde “Yılın Kaliteli Okulu/Kurumu” ve “Yılın Kaliteli Ekibi” olmak üzere iki kategoride ödül verilmektedir.

2009-2010 Öğretim yılında il birincisi olarak okul/kurum kategorisinde 63, ekip kategorisinde 75 olmak üzere toplam 138 ödül başvuru raporu Milli Eğitim Bakanlığına gönderilmiş ve “Bakanlık Değerlendirici Ekibi” tarafından değerlendirilmiştir. Yapılan değerlendirme sonucu okul/kurum kategorisinde 20, ekip kategorisinde 20 okul/kurum saha ziyaretine kalmış ve MEB Eğitimde Kalite Hareketi Yürütme Kurulu üyeleri arasından oluşturulan ekiplerce 29 Mart-27 Mayıs 2010 tarihleri arasında saha ziyaretleri gerçekleştirildi.

Saha ziyaretleri sürecinde gözlem, görüşme ve doküman incelemeye dayalı olarak yapılan değerlendirme sonucunda her iki ödül kategorisinde finale kalan okullar belirlendi.

Çayeli 9 Mart İlköğretim Okulu Türkiye genelinde finale kalan ve ilk üç dereceyi paylaşan 13 okul/kurum arasında yer almayı garantiledi.

15 Haziran 2010 tarihinde Başkent Öğretmenevinde düzenlenecek “Eğitimde Kalite Yönetimi Uygulamaları 6. Paylaşım Toplantısı ve Ödül Töreni”nde finale kalan okullar arasından hem okul/kurum kategorisi hem de ekip kategorisinde ilk 3’e girenler açıklanarak birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödülleri verilecektir. Bu ödüllerin dışında her iki kategoride saha ziyaretine kalan okul/kurumlara ise teşvik ödülü verilecek.

 “Yılın Kaliteli Okulu/Kurumu” Kategorisinde Finale Kalan Okul/Kurumların Listesi:
 

 
Editör: HABER MERKEZİ