ŞEMSETTİN SARI

Coğrafi yapısı itibarıyla; dağınık bir yerleşim planına sahip olan Karadeniz Bölgesinde, her yerleşim biriminde 'Mezarlık' sorunu devam ediyor.


Rize'nin Çayeli ilçesinde belediye; aldığı encümen kararıyla 'Şehir Mezarlığı' problemini çözmek amacıyla bir dizi çalışma başlattı. Bu amaçla, ilçenin Şairler Deresi Vadisi, Abanozlar (Ezo) Çay Sanayi civarında yer alan 18 dönümlük bir alan üzerinde kamulaştırma çalışmalarına başladı.
 


Bu alan üzerinden; yüksek gerilim hattı geçtiği için, İmara açık yer olmadığını belirten Çayeli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Baltacı; hak sahibi hissedarlarla uzlaşma aradıklarını ifade etti. Çayeli’nde 'Şehir Mezarlığı' için uzun süredir arayış içinde olduklarını belirten Baltacı; dağınık ve engebeli arazi yapısına sahip olan ilçede; kamulaştırılacak alan bulmakta zorluk çektiklerini belirtti. İlçede 'Şehir Mezarlığı' olmadığından, herkesin kendi arazisinde aile mezarlığı kurduğu, bununda imara açılan alanlarda; zorluk ve karmaşaya sebebiyet verdiği öğrenildi... 
 


Öte yandan; yerel kalkınma ve şehrin öncelikli ihtiyaçlarının karşılanması noktasında gerekli hassasiyeti gösterdiklerini açıklayan Baltacı; yaptığı açıklamada, Çayeli’nin yıllanmış su, altyapı, park, imar ve benzeri problemlerini çözmede büyük çaba harcadıklarını kaydetti.'Belediye Mezarlığı' probleminin aşılmasıyla Çayeli'nin kronikleşmiş bir probleminin daha çözüme kavuşturulmuş olacağını açıklayan Baltacı; amaçlarının modern ve sorunları aza indirgenmiş bir Çayeli tesis etmek olduğunu hatırlattı.
 
 

 

Editör: HABER MERKEZİ