Elbette ki her meslek kutsal, her meslek güzeldir!
Hayatımızı kuşatan bütün mesleklerin mensupları saygın ve onurlu kişilerdir. Ama bir meslek var ki, o bütün mesleklerin piridir, sultanıdır! İşte o meslek ÖĞRETMENLİK mesleğidir. Hayatımızı şekillendiren, bizleri geleceğe hazırlayan, bizlere bilgi birikimi ile donatan öğretmenlerdir.


Dünyayı şekillendiren bütün meslek mensuplarını öncelikle öğretmenler şekillendirir. Öğretmenin hayatımızdaki yeri, anne ve babalarımızın yeri kadar önemlidir. Altı yaşında elimizden tutan öğretmen, kesintisiz olarak 25 hatta 30 yaşımıza kadar bizlerin hep yanındadır. Bizleri bilgi ile donatır. Bizlere güzel ahlak, sevgi ve saygıyı öğretir. Birçoklarımız onların desteği ile başarıdan başarıya koşarak eğitim yıllarını tamamlar ve meslek mensubu olur. Başbakan, bakan, vali, kaymakam, hakim, savcı ve sanatçı, yazar ve çizerleri hep öğretmenler yetiştirir. Öğretmenler aydınlığın ve başarının ve güzelliklerin öncüleridir. 

İnsan hayatını mahveden cehalet onlar vasıtası ile yok olur! Mutlu yarınların temelleri onlar sayesinde atılır!

Öğretmen anadır! 
Öğretmen babadır! 
Öğretmen umuttur! 
Öğretmen çağdaş medeniyetlerin temel harcıdır! 
Onlardır bağımsızlık meşalesini gönüllerde yakan! Onlardır liderleri yarınlara hazırlayan!

Mustafa Kemal Atatürk “cehaleti yok etmek, yedi düveni yok etmekten daha zordur “ diyerek öğretmenliğin kutsiyetini ortaya koymaktadır. 

Fatih Sultan Mehmet Han’ı cihan fatihi yapan irade öğretmeni Akşemsettin’in iradesidir. Osmanlı devletinin yıkılmasından sonra Anadolu coğrafyasında eğitimin öncülüğünü yapan fikir ve düşünceleri ile Türk gençliğini yetiştiren ve modern Türkiye’nin temellerini atanlar öğretmenlerdir. 

Çayeli ilçemizin gelişmesinde öğretmenlerimizin büyük katkıları olmuştur. Bugünkü Çayeli’mizin başarısında elbette ki Çayeli’nde görev yapan birçok öğretmenin katkısı vardır. 1950‘li yıllarda parmakla gösterilen eğitilmiş insan sayısı, bugün binlere, bekli de on binlere varmıştır. Artık her köyde, her mahallede yüzlerce üniversite mezunu var. Bu güzel tablonun görünmez mimarları öğretmenlerdir. Davut Erez, Sabri Bayraktar. Mustafa Kaşıkçı, Kemal Arıcı, Seyfettin Hüsrev, Atıf Özdemir, Fatih Şişman gibi binlerce öğretmenin yanında Hasan Çelik, İsmet Bakan, Nedret Köksal, Ali Mutlu, Yeltekin Çakır, Hulusi Er, Ali Akbaş, Savaş Kopuzlu, Saliha Şerifoğlu gibi çok değerli öğretmenlerde Çayeli’nde insanlarımızın gönlünde iz bırakmıştır. İşte Çayeli Dernekler Federasyonu yönetim kurulu Çayeli’nin eğitiminde ve başarılarında büyük katkıları olan bu öğretmenleri unutmamış, bütün Çayelililerin adına öğretmenleri ağırlamaktan mutluluk duymuştur. 

ÖĞRETMENLER BAŞIMIZIN TAŞIDIR!
Beş yıldan beri Çaydef’te kutlanan öğretmenler gününde, bu yılda da büyük coşku vardı. Bayramdan önce telefonlarla birçok öğretmene ulaşılmış, yemekler Çaydef çalışanları tarafından hazırlanmış ve salon yine bir öğretmen olan Neşegül Çiftçi tarafından adeta bir gelin gibi süslenmiştir. Bu yıl diğer yıllardan farklı olarak bu güzel yemeğe üniversite öğretim üyeleri ve bestekarlarda davet edilmiştir. Kutlama Cumartesi günü saat 19.00 da başladı. Salon tıklım tıklımdı. Birbirini yıllarca görmeyen öğretmen ve öğrenciler hasretle kucaklaştılar ve saat 19.00’da program başladı. İlk önce Sevgi Şahin tarafından hazırlanan öğretmenlik mesleği ile ilgili slayt gösterildi.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Gösteri herkes tarafından beğeni ile izlendi. Daha sonra Emine Usta ve Enes Gedikoğlu geceyi sunmak için sahnede yerlerini aldılar. Öğretmenlik mesleğinin kutsiyetini anlattılar. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Ardından geceyi tertip eden Çaydef Başkan Yılmaz Hüsrev Çayeli’nden gelerek geceyi onurlandıran Belediye Başkanı Rıza Çakır, Çayeli Milli Eğitim Müdürü Bayram Bakır, Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim müdürü Mustafa Sandıkçı, Boğaziçi Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Semih Tezcan(Mamullu), Prof Dr. Kemal Sarıoğlu, Prof Cabir Tanyaş, Bestekarlar; Turan Taşan, Hüsnü Üstün, Mahmut Oğul, Bilge Özgen, Ses Sanatçısı Selma Hepgül ve salonda bulunan bütün davetlilere geceye katılımlarından dolayı teşekkür etti. Yılmaz Hüsrev eğitmen oğlu olduğunu 2 yıl öğretmenlik yaptığını, öğretmenliğin en kutsal meslek olduğunu, gelişmişliğin ölçüsünün eğitim olduğunu, Anadolu’nun var oluşunun mimarlarının öğretmenler olduğu, bugün bu mesleği idame ettiren öğretmenlerin birçok sorunları olduğunu kendi sorunları ile boğuşan öğretmenlerin eğitimde gerekli başarıya ulaşamadıklarını, mesleki sorunların mutlaka çözülmesi gerektiğini, öğretmenlere sağlanacak olan imkanların kimseyi rahatsız etmeyeceğine ve Türk milletinin bundan gurur duyacağını” dile getirdi.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Ayrıca Hüsrev sözlerine “öğretme ordusunun Türkiye’nin yeniden şahlanması için inisiyatif olması gerektiğini, cehaletin zincirlerinin mutlaka ve mutlaka kırılması gerektiğini” hatırlattı. Çaydef Başkanı Yılmaz Hüsrev “Öğretmenlerin fikri hür vicdanı hür nesiller yetiştirerek modern Türkiye’yi şekillendireceğini, velilerin en sevdiği yavrularını, öğretmenlere teslim ederken “eti senin kemiği benimdemekle asla ve asla evlatlarını körü körüne öğretmenlerin insafına terk etmediklerini, öğretmenlerin öğrencileri en az baba ve anneleri kadar düşündüklerini ve Türk öğretmelerine olan güvenlerini gösterdiklerini”” dile getidi. 

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Hüsrev, kendileri üzerinde emek sahibi olan öğretmenlerinin herkes tarafından aranmasını, bu durumun öğretmenleri çok ama çok mutlu edeceğini de sözlerine ekledi. Öğretmenler gününde bugüne kadar arama fırsatı bulamadığı bazı öğretmenlerini aradığı zaman bu öğretmenlerin bir kısmının ölmüş olduğunu duyan Hüsrev üzüntüsünü bildirdi. Gelecek yıl öğretmenler gününün Çayeli’nde yapılacağını hatırlatan Hüsrev “bugüne kadar Çayeli’nde görev yapan birçok öğretmeni Çayeli’ne davet edecek ve onları ilçemizde ağırlamaktan mutlu olacağız” diyerek sözlerini bitirdi. 

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Çaydef Başkanı Yılmaz Hüsrev’in ardından söz alan Çayeli İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Bakır geceyi düzenleyen Çaydef Ailesi’ne teşekkür etti. Öğretmenlerin öğretmenler gününü ayrı ayrı tebrik etti. Çayeli’nin öğretmen açığının olmadığını söyleyen Bakır “eğitim orduları olmadan bir ülkenin asla ve asla kalkınamayacağını” söyledi. 
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Arkasından söz alan Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sandıkçı günün önemini belirten öğretmenlerin inanç, karakter ve kişilik olarak güçlü nesiller yetiştirmek için var gücüyle çalıştığını, birçok probleme rağmen büyük fedakarlıklar yaptığını, insan hayatındaki en önemli kişilerden birinin öğretmeler olduğunu” belirtti. Vatansever insanlar yetiştirmek gerektiğini, beyan eden Hüseyin Sandıkçı bütün öğretmenlere ve katılımcılara teşekkür etti. 

Son olarak kürsüye gelen Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır “Çayeli’nden geliyorum ve bütün Çayelililerin sizlere selam ve sevgilerini getirdim” diyerek sözle başladı. Kendisinin öğretmen olduğunu bu gecede olmaktan mutlu olduğunu söyleyen Rıza Çakır Çayeli’nin eğitim sorunlarının halledildiğini eğitim seviyesinin yükseldiğini beyan etti. Rıza Çakır Bey gelecek yıl Çayeli’nde hizmet eden bütün öğretmenleri Çayeli’nde ağırlamaktan gurur duyacaklarını söyledi. 

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Konuşmaların ardından saat 20.00 de yemeğe geçildi. Özenle hazırlanan yemekler misafirlere ikram edildi ve koyu muhabbetle zaman su gibi akıp gitti. 

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Yemeğin ardından müzik ziyafeti vardı Çaydef’te. Türkiye’nin en büyük bestekarları birbirinden güzel şarkılarla geceyi doyumsuz hale getirdiler. Önce Hüsnü Üstün ve Vuslat grubu sahne aldı. Gönüllerimizi titreten şarkılarla herkes mest oldu. Çaydef korosundan olan ve Vuslat grubunda şarkı söyleyen Buse Aşkar ve Esra Turan’da birbirinden güzel şarkılarla salonun taktirlerini aldılar. Hüsnü Üstün müthiş bir resitalle coştukça coşturdu ve arkasından Bilge Özgen çıktı sahneye. Espriler, güzel şarkılar ve güzel konuşmalarla alkış yağmuruna tutuldu. Herkes tarafından beğeni ile izlendi. Gecenin sonunda Çaydef TSM Korosu Çayeli’mizin medarı iftiharı olan Koro Şefi Dursun Karaca sahne alarak kendi bestelerini seslendirdi. Birbirinden komik fıkralar ile alkış aldı. 

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Çaydef Ailesi olarak bu geceyi tertipleyen Ali Şenkal, Recep Hızarel, Emine Sağlam, Hakan Okumuş, Mustafa Yeşildağ, Nihat Kandiş, İbrahim Çom ve Emine Usta’ya teşekkür ediyoruz. Ayrıca gecemize gelen çok sevgili kardeşimiz, ağabeğimiz TSE Belgelendirme Müdürü ve Çayeli Vakfımızın Meclis Başkanı Mehmet Hüsrev’e, Çayeli’nden buraya gelerek gecemizi onurlanduran ve bütün gecelerimizde bizlere katkı sunan Çayeli AKP Başkanı Ali Kar’a da sonsuz sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Her sene öğretmenler gününe katılan ve “Çayeli benim için her şeyden daha önemlidir” diyen Cavit Bodur’a Eski Halk Eğitim Müdürümüz Hamit Demirci’ye, Halk Eğitim Müdürü Dursun Çom’a, Trabzon Maçka’dan İstanbul’a gelerek gecemize katılan ve geceden sonra Pazar günü teşekkür etmek için Çaydef’e gelen ve folklor çalışmalarını izledikten sonra “ben böyle bir derneği ilk defa gördüm” diyerek bizlere destek veren 81 yaşındaki ihtiyar delikanlı Halit Yaşar Özdemir’e ve bütün öğretmen ve katılımcılara teşekkür ediyor, gelecek yıl 24 Kasım’ı takip eden Cumartesi günü bütün öğretmenlerimizle buluşmak üzere, öğretmenlerimizin ellerinden öpüyor, herkese sevgi ve saygılar sunuyoruz, başarılarının ve mutluluklarının daim olması dileğiyle herkese teşekkür ediyoruz.

Çaydef Basın Ailesi 

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Editör: HABER MERKEZİ