Çayeli’nde Özel Şahika İlköğretim Okulu tarafından açılan fotoğraf sergisinde Türk milletinin Çanakkale'de düşmana karşı koyduğu mücadele anlatılıyor.

Çayeli Özel Şahika İlköğetim Okulu öğrencileri, Çanakkale mücadelesi ile ilgili topladıkları birbirinden etkili 200 adet fotoğrafı bir araya getirerek 'Fotoğraflarla Çanakkale' adlı resim sergisi açtı. Çanakkale Savaşı'nın başlamasından bitimine kadarki olayları yansıtan fotoğraf galerisinde birbirinden ilginç resimler bulunuyor. Sergi, 2 gün boyunca açık kalacak.

Öğrencilere Çanakkale ruhunu kazandırmaya çalıştıklarını söyleyen Çayeli Şahika İlköğretim Okulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Hakan Şavur, '200 parça fotoğrafla Çanakkale'yi öğrencilerimize anlatmaya çalıştık. Çanakkale'nin her anını gösteren farklı farklı fotoğraflara ulaştık. Öğrenciler fotoğraflara bakarak bile Çanakkale'nin nasıl kazanıldığını, nasıl bir düşmanla mücadele edildiğini görmüş oluyorlar. Ayrıca resimlerin üzerindeki açıklama kısımları da Çanakkale Savaşı ile ilgili hayli bilgi veriyor bize. Çayeli'ndeki tüm okul öğrencilerini bu sergiye davet ediyoruz. Eminim sergi sonunda öğrencilerimiz hayli bilgilenmiş olarak buradan ayrılacaklarıdır.' dedi.

İlk defa Çanakkale ile ilgili bu kadar fotoğrafı bir arada gördüklerini söyleyen öğrenciler ise, 'Çanakkale Savaşı'nı resimlerle daha iyi anlamış olduk. Gerçekten birbirinden ilginç ve ilk defa gördüğümüz birçok fotoğraf sergiye konulmuş. Birkaç gün boyunca resimleri teker teker gezme imkânımız olacak. Hayli faydalı bir sergi oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.' diye konuştular.

Editör: HABER MERKEZİ