Rize Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il geneli ilköğretim okulları arasında yapılan Matematik Olimpiyatı sonuçları açıklandı. Özel Çayeli Şahika İlköğretim Okulu bu yıl da 6. ve 7. sınıflarda il birinciliğini kazandı.

Okulun öğrencilerinden 6. sınıf öğrencisi Dursun Ali Koçoğlu ve 7. sınıf öğrencisi Muhammet Buçan, Rize geneli yapılan Matematik Olimpiyatı'nda tüm ilköğretim okulu öğrencileri arasında il birincisi oldu. Geçtiğimiz günlerde Kayseri'de yapılan okuma yarışmasında da Türkiye 4'ncüsü çıkaran Çayeli Özel Şahika İlköğretim Okulu, almış olduğu bu derecelerle başarısına bir yenisini daha eklemiş oldu.

Çayeli Şahika İlköğretim Okulu Olimpiyat Kulübü öğretmeni Turgut Demir'in rehberliğinde olimpiyatlara hazırlanan öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Benim Eserim Yarışmasında' Rize'yi matematik alanında temsil etti. Yine İzmir'de düzenlenen Matematik Olimpiyatı'nda kulüp öğrencileri Türkiye 4'ncüsü çıkardı.

Olimpiyatlarda önemli deneyimler kazandıklarını söyleyen Özel Çayeli Şahika İlköğretim Okulu Müdürü Harun Var, 'Öğretmenlerimiz öğrencileri yetiştirme konusunda çok sistemli ve fedakârlık yaparak çalışıyor. Bunun neticesinde öğrencilerimiz yarışmalarda önemli başarılar elde ediyor. İl genelinde yapılan Matematik Olimpiyatları'nda da öğrencilerimiz çalışmalarının neticeleri alarak, 6 ve 7. sınıflarda il birincisi oldular. Öğrencilerimi başarılarından dolayı, öğretmenlerimi de gayretlerinden dolayı tebrik ediyorum.' dedi.

Editör: HABER MERKEZİ