Rize’nin Pazar ilçesinde geçtiğimiz hafta tartıştığı hakim tarafından kendisine açılan dava sonucu tutuklanan öğretim görevlisi Bilal Bekar, Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği karar ile tahliye edilirken bugün ilk kez basının karşısına çıktı.

Rize Üniversitesi Fındıklı Meslek Yüksek Okulu’nda öğretim görevlisi olarak görev yapan Bekar, dava süreci devam ettiği için basın mensuplarının sorularını yanıtsız bırakırken, Memur-Sen Rize Şubesi Başkanı Enver Toprak konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Toprak açıklamasında, “Sivil toplum örgütleri olarak her zaman yanlışlara karşı mazlumların yanında yer aldık, almaya da devam edeceğiz. Bütün kimlikler, makamlar, mevkiler halkımıza hizmet etmek için vardır. Bunlar Türk milletinin kalıcı kurumlarıdır. İnsanoğlu ölümlüdür, geçicidir. Öyleyse makamlar da geçicidir. Hakim olmuşuz, savcı olmuşuz, müdür olmuşuz, bakan olmuşuz ne güzel. Buna en çok anne ve babalar sevinir. Unutmayalım ki birde onu yetiştiren eğitimciler sevinir. Gel gör ki Rize Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği tutuklama kararı ile de bir eğitimci mağdur olmuştu.

Söz konusu karar Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi’ne yapılan itiraz ile kaldırıldı fakat arkadaşımız Bilal Bekar 5 gün haksız şekilde tutuklu kaldı. 5 gün özgürlüğünden mahrum edildi. Bütün bu olanlara rağmen bizler her zaman hukukun üstünlüğüne inanıyoruz. Kişilerin, zatların, ağaların ve paşaların üstünlüğü diye bir şey yoktur. Demokratik ülkelerde eğer demokrasi tam uygulanıyorsa hukukun üstünlüğü olacaktır. Bir yanlış hesap Bağdat’ tan değil de Rize’den düzeltildiği için sevinçliyiz. Hocamız Bilal Bekar’a Memur Sen Ailesi olarak ‘geçmiş olsun’ diyoruz. Bu yanlışı düzeltmede, emeği geçen hukukçularımıza müteşekkiriz” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ