Rize Valisi Zekeriya Şarbak, düzenlediği basın toplantısında Rize’nin ÖSS’de 69. sırada yer almasının hesabını okul idarecilerinden soracağını açıkladı. Şarbak, “Başarısızlığın sebeplerini sorgulayacağız. Başarı grafiği çok düşük okul yöneticilerini değiştireceğiz. Buna yetkimiz var. Yeni isimlere şans vereceğiz” dedi.

Rize Valisi Zekeriya Şarbak, düzenlediği basın toplantısında çeşitli korularda açıklamalar yaptı. Şarbak, ÖSS sonuçlarındaki başarısızlıkta sorumluluğu olan okul yöneticilerini değiştireceklerini söyledi.

Vali Zekeriya Şarbak, basın toplantısında şunları söyledi: “Öğrenci Seçme Sınavı’nda (ÖSS) Rize'nin başarı oranını yüksek değil. Bundan ilin Valisi olarak çok üzgünüm. Okullarımızda fiziki ve öğretmen bakımından eksiklik yok. Fiziki yönden Türkiye ortalamasının üstünde şartlara sahibiz. Öğretmen eksikliği yönünden de kayda değer bir sıkıntı yok. Ancak eğitimde kalite yönünde sıkıntımız var. Kaliteyi belirleyen unsurda ÖSS’de gösterilen durumdur. ÖSS'deki sıralamamız kalite durumumuzu gösteriyor. Bu konuda durum maalesef hiç iyi değil.''

Gelecek hafta Milli Eğitim görevlileri ve okul idarecileri ile geniş çaplı toplantı yapacaklarını ifade eden Şarbak, ''Başarısızlığın sebeplerini sorgulayacağız. Eksikleri varsa onları tamamlamalarını sağlayacağız. Bu sene alınan ÖSS sonuçlarına göre başarı grafiği çok düşük belli süredir görev yapan okul yöneticilerini değiştireceğiz. Kaç yıldır okul müdürü olmasına rağmen Türkiye ortalamasının çok altındaysa okul yöneticilerini değiştireceğiz. Başarısızlığın nedenlerini sorgulayacağız. Gelecek yıl için okul müdürlerine hedefler vereceğiz. Bu hedefler karşılanmadığı zaman mantıklı bir açıklama yapılmadığı taktirde o yöneticinin yerine de başka biri ile yola devam edeceğiz. Buna yetkimiz var. Yıllardır aynı okulda görev yapan bir müdür ve yönetici Türkiye ortalamasını çok altındaysa imkânların dada bir sorun yoksa o okul yöneticilerini değiştireceğiz ve başkalarına şans vereceğiz. Bu çalışmamız ilköğretim okulları içinde olacak. İmkanları iyi olduğu halde neden başarısız olduklarını masaya yatıracağız.. Rize ÖSS sonuçlarında Türkiye genelinde 69. sırada bu başarısızlığın hesabı sorulacak'' diye konuştu. (Günebakış)

Editör: HABER MERKEZİ