Halk oyunları gösterilerinin yapılmasıyla başlayan programda Çayeli Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Sami Kılıçbay tarafından yapılan açılış konuşmasında 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılında açılan kurslarla ilgili bilgiler verdi. Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır'da yaptığı konuşmada Hayati Yazıcı'nın Rize'de Milletvekili olacak olmasından dolayı memnuniyetini ifade etti.
Törende son konuşmayı yapan Bakan Yazıcı şunları söyledi; “Sizler gel dendiniz geldik. Başkanımız Rize'ye git dedi yine burdayız. Değerli hemşerilerim. Türkiye’de iyi şeyler oluyor.Sizler daha iyi ve kaliteli hizmet alıyorsunuz.Çünkü siz her şeyin en güzeline layıksınız.Eğitim alanında önemli gelişmeler gerçekleşti.Daha da gelişecek. Daha nitelikli daha donanımlı eğitim hizmeti alma çalışmaları devam edecektir.Burada çok güzel ve çok özgün ürünleri bir arada görmek çok güzel. Kurslarda emeği Başta hocalarımız v kursiyelerimizi tebrik ediyorum.Burada yapılan çalışmalar dünya markası Rize bezini insan ihtiyaçlarını giderme noktasında el ile bezenerek bir markaya dönüştürülmesi çalışmasıdır.
Konuşmaların ardından  Çayeli Halk Merkezine bağlı Öğretici ve Öğrencilere başarı belgelerini Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, Çayeli Kaymakamı Mehmet Yıldız, Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Oran ve Ak Parti Çayeli İlçe Başkanı Ali Kar takdim etti. açılış kurdalesi kesildikten sonra Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ve beraberindekiler kursiyerlerin hazırlamış olduğu standları gezdiler. 
Editör: HABER MERKEZİ