Yapılan programa Çayeli Kaymakamı Mehmet AKTAŞ, İl Milli Eğitim Müdürü F.Rasim ÇELİK, Çayeli Milli Eğitim Müdürü Bayram BAKIR, İlçe Emniyet Müdür Ahmet TATLICI, okul müdürleri ve çok sayıda veli katıldı.

Dünya Kitap günü  etkinlikleri çerçevesinde  Okul bazında başlatılan “Annem-Babam Benim İçin Okuyor” projesinde en çok kitap okuyan ve projeye dahil olan velilere çeşitli hediyeler takdim edildi.. 

Beyazsu İlköğretim Okulu dört ay önce köyde oturan velileri kitapla buluşturmak ve okumaya teşvik etmek amacı ile “Annem-Babam Benim İçin Okuyor” projesi başlattı. Okulun Fen ve Teknoloji Öğretmeni Münevver VAR’ ın girişimi ile başlayan proje ile köyde oturan velilere teker teker ulaşılarak kitap okumaları noktasında teşvik edildi. Öğrenciler üzerinden de yürütülen kampanyaya yüz veli dâhil oldu. Okul öğretmenin gayretleri ve arkasından Çayeli Kaymakamı ve İlçe Milli Eğitim Müdürünün desteği ile öncelikle bir kütüphane oluşturuldu. Öğrenciler üzerinden kitaplar velilere ulaştırılarak, velilerin okuması sağlandı.

Yüz yüze görüşmeler ve okumanın ehemmiyetini anlatan seminerlerle, aynı zamanda velilerin ihtiyaçları göz önüne alınarak alınan kitaplar vasıtası ile okulun birçok velisi adeta kitap kurdu haline getirilmiş. Veliler aynı zamanda okudukları kitapların özetlerini kendilerine hediye edilen defterlere yazarak, bir de çocuklarına örnek oluyorlar. Okullarına, kendilerini kitap okuma noktasında teşvik ettiklerinden dolayı teşekkür eden kitap kurdu veliler, ”Kitap okuma alışkanlığı sayesinde hiç bilmediğimiz şeyleri öğrenme imkânı bulduk. Evde daha verimli ve daha güzel vakitler geçirmeye başladık çocuklarımızla. Evimizde kapanmayan televizyon artık kontrollü açılmaya başlandı. Çocuklarımıza nasıl davranmamız gerektiğini öğrendik okuduğumuz kitaplar sayesinde. Aile içi iletişimiz daha da güçlendi. Gayret edip böyle bir proje hazırlayıp, bizlere okuma sevgisi kazandıran öğretmenimize teşekkür ediyoruz.” diye konuştular. Yoğun bir katılımın gerçekleştiği programda, Çayeli Kaymakamı Mehmet AKTAŞ, İl Milli Eğitim Müdürü F.Rasim ÇELİK, ve Çayeli Milli Eğitim Müdürü Bayram BAKIR tarafından en çok kitap okuyan velilere ve ailelere çeşitli hediyeler verilirken, okuma projesine katılan tüm velilere de katılım belgesi takdim edildi. Program sonunda konuşma yapan Çayeli Kaymakamı Mehmet AKTAŞ, İl Milli Eğitim Müdürü F.RASİM ÇELİK, Çayeli Milli Eğitim Müdürü Bayram BAKIR , ortak görüş olarak anne ve babalar olarak daha fazla kitap okunması ve çocuklarımıza daha fazla zaman ayırmamız konusuna vurgu yaparak böyle bir projeyi başlattıkları için Beyazsu İlköğretim Okulu idarecilerine öğretmenlerine öğrenci ve velilerine teşekkür ettiler.

 


Editör: HABER MERKEZİ