Dilek ASLAN

Rize’nin Ardeşen İlçesinde Halk Eğitim Merkezinde açılan Ana Kız Okuldayız okuma-yazma kursunu başarıyla tamamlayan 105 kursiyere sertifikaları törenle verildi.
 
Ardeşen Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlenen sertifika dağıtım törenine İlçe Kaymakamı Cemil Kılınç, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nafız Sağlam, Şube Müdürleri Bahri kahya ve Sait Yaşayan, Özel İdare Müdürü Dursun Yaşaroğlu, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mevlüt Altı, Mal Müdürü Yaşar Kırca, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Sandıkçı, Müdür Yardımcıları Hasan Mahmut oğlu ve Metin Hacıoğlu, öğretmenler, kursiyerler ile diğer davetliler katıldı. Kaymakam Cemil Kılınç tarafından sertifikaları verilen kursiyerler, okuryazar olmanın sevincini yaşadılar. 
 


İlçe Kaymakamı Kılınç,'Bugün çok anlamlı bir gündür. Ardeşen ilçesine bağlı köy ve mahallelerdeki bayanların aldığı temel eğitimle çocuklarını daha iyi yetiştirebileceklerdir. Kursiyerlerimizi göstermiş olduğunuz bu duyarlı davranışınızdan dolayı kutluyorum.” dedi 

Belge töreninde kursiyerler adına konuşan Emine Çağatay (63), açılan kurs sayesinde torunlarıyla ders çalışabilecekleri gibi telefon, elektrik ve su faturalarını okuma imkânı olacağı gibi bankalarda bilmeyerek bekledikleri uzun kuyruklarda artık beklemeyeceklerini söyledi. 
 


Kursa katılıp 1.kademeyi başarıyla bitirip sertifika alan 60 yaşındaki Huriye Moral ise 2. kademe kursunu da tamamlayıp İlköğretim okulu mezunu olmayı amaçladığını belirterek, 8 Eylül'den beri gördüğü eğitim sonrası torunlarıyla beraber rahat bir şekilde ders çalışacağını dile getirdi.

Tören sonrası kursiyerler, toplu halde Samanyolu şarkısını söylediler.




Editör: HABER MERKEZİ