İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün organizasyonu ve İlçe Kaymakamlığı, Belediyesi desteği ve Çayeli Vakfı’nın sponsorluğuna 2007-2008 Eğitim Öğretim yılında okullarından mezun 1., 2. ve 3. Olarak mezun olan öğrenciler altın ile ödüllendirildi. Ayrıca Çayeli temsilen gerek ülke gerekse Rize genelinde düzenlenen çeşitli dallardaki yarışmalarda 1.olan 146 öğrenciye bugün ödülleri verildi.

Belediye Kültür Merkezi’nde yapılan törene Rize Valisi Kasım Esen, Rize Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu, İlçe Kaymakamı Mehmet Aktaş, Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır, Rize Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Nuri Gezmiş, İl Gençlik ve Spor Müdürü Ömer Yılmaz, Çayelispor Başkanı Mustafa Baltacı İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Bakır, Çayeli Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Taşdelen Belediye Başkanı Hüseyin Avni Sipahi, Başkan Yardımcısı ve Çayeli Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Mehmet Hüsrev, Vakıf Meclis Başkanı Ali Fuat Albayrak, Vakıf Saymanı Abdurrahman Tarakçı, Yusuf Saroğlu Çayeli Lisesi Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Sofu ve Aziz Yağcı İlçe Daire Amirleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler ve Veliler katıldı.

Törende ilk konuşmayı yapan Vakıf Başkanı Hüseyin Avni Sipahi yattığı duygu dolu içten konuşmasında Baba ocağı Çayeli’nde olmaktan gurur duyduğunu söyledi. Rize Valisi Kasım Esen’e eğitime verdiği desteklerden dolayı teşekkür ettikten sonr öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Daha kürsüye davet edilen Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır Kültür Merkezinin güzelliğinden bahsederek şu ana kadar yapılan törenlerin içinde en güzelinin bu olduğunu söyledikten sonra Çayeli Vakfının Çayeli’ne yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti.

İlçe Kaymakamı Mehmet Aktaş ise yaptığı konuşmada valimizin katkıları ile Çayeli’ni eğitimde öncü ilçe ilan ettiklerini 1,5 yıl içerisinde ilçe olarak çok güzel başarılar elde ettiklerini söyledi.

Törende son konuşmayı yapan Rize Valisi Kasım Esen. “Biz düşündük Çayeli’ni öncü ilçe yapalım arkadaşlarımız bu işi başarıyla götürüyorlar. Bu bizim buradaki halkımız ister Çayeli’nde yaşasın ister İstanbul’da Çayeli’nde bu gençlere sahip çıktıklarında İstanbul’unda geleceği teminat altındadır” dedi.

Konuşmalardan sonra Çayeli’ne katkılarından dolayı Çayeli Vakfı Başkanı Hüseyin Avni Sipahi ve Vakıf Meclis Başkanı Ali Fuat Albayrak’a Rize Valisi Kasım Esen tarafından plaket verildi. Ayrıca Çayeli Belediyesi tarafından da Çayeli Vakfı Başkanı Hüseyin Avni Sipahi’ye plaket verildi.

Daha sonra ödül takdimine geçildi 26 okul birincisine tam altınları Rize Valisi Kasım Esen taktı. Okullarını 2 olarak mezun olan 26 öğrencinin yarım altınlarını Çayeli Kaymakamı Mehmet Aktaş ve Rize Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu, taktı okullarından 3. Olarak mezun olan öğrencilerin ödüllerini ise Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır ve Çayeli Vakfı Başkanı Hüseyin Avni Sipahi taktı.

 

Daha sonra il bazında çeşitli spor, sanat ve eğitim dallarında 1. Olan öğrencilere ödülleri verildi. Ayrıca namaglûp il şampiyonu olan Çayelispor mimi minik takımına da ödüller verildi.

Tören toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

-Programda yapılan konuşmaların videosu-



-Ödül töreni videosu-

Editör: HABER MERKEZİ