Rize'nin Çayeli ilçesinde Erasmus+ KA229 programı kapsamında 2018 yılından itibaren Çayeli Ahmet Hamdi Nurzan İshakoğlu Lisesi tarafından yürütülmekte olan INNOVATION AND MOBILE LEARNING projesi başarıyla tamamlandı. 

Proje kapsamında iki yıllık süreçte İspanya, İtalya, Yunanistan ve Bulgaristan’ın içinde bulunduğu dört ülkeye toplam 30 katılımcı hareketlilikte bulundu. Bu hareketliliklerde proje kapsamında birçok web 2.0 araçları ile çeşitli uygulamalar ve etkinlikler gerçekleştirildi. Yaklaşık 16 farklı şehire tarihi ve turistik geziler gerçekleştirildi. Bu projenin yürütücüsü olan Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Gökhan Çelik proje hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

Çelik, “İki yıllı süreçte gerçekleştirdiğimiz bu proje hem öğretmenlerin hem de öğrencilerin dil gelişimine büyük katkıda bulundu. Öğrencilerimizin kendine olan güvenlerinin artmasına, onların sosyal ilişkilerinin gelişmesine, farklılıklara olan saygılarına, kültürler arası diyaloğa inanılmaz katkılarda bulundu. Belki de bazı öğrencilerimiz ailelerinden ilk kez bu kadar ayrı ve uzakta yaşam sürmelerine neden oldu. Bu durum onların geleceklerini inşaat etme noktasında inanılmaz deneyimler sundu. Farklı ülkelerden ve farklı kültürlerden arkadaşlıklar edinmelerini sağladı. Daha önce kendilerinde olan ama fark edemedikleri özellikleri keşfetmelerini sağladı. Aynı zamanda okulumuz da gerçekleştirdiğimiz hareketlilik hem okulumuz öğrencileri hem de ilçemiz adına önemli deneyimler sundu. Bu süreçte projemize desteklerini esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin ŞAHİN’e, projeye ortaklık aşamasında ve projenin yürütülmesinde fazlasıyla emeği geçen İyidere İlçe Şube Müdürü Aydın MERTAYAK’a son olarak ta okul müdürümüz Özgür POLAT’a katkılarından dolayı teşekkür ederiz" dedi.

Bilindiği üzere Kasım 2019 tarihinde Çayeli'nde bu dört ülkeden toplam 32 katılımcıyı ağırlamıştı. Yaklaşık bir haftalık süreçte birçok etkinlik, uygulama ve gezi faaliyetleri gerçekleştirilmişti.

Editör: HABER MERKEZİ