2005-2006 Eğitim-Öğretim Yılında Sağlık Meslek Lisesi’ne ait binada geçici olarak Eğitim-Öğretim Faaliyetine başlayan Ahmet Hamdi – Nurzan İshakoğlu Anadolu Lisesi 2008-2009 Eğitim-Öğretim Yeni binasına taşınmanın mutluğuyla ilk mezunlarını vermenin gururunu yaşadı.

Okul bahçesinde düzenlenen törene mezuniyet törenine İlçe Protokolü, Eğitim Fakültesi Yöönetim Kadrosu, İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görev yapan Müdür Yrd. ve Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, Veliler ve öğrenciler katıldı.

Törende yapılan konuşmalarda merhum Ahmet Hamdi İshakoğluna Çayeline kazardırdığı eserler için ve kendisinin vasiyetini yerine getirerek Anadolu Lisesini ilçeye kazandıran varislerine teşekkür edildi.

Mezun öğrenciler adına yapılan konuşmada ise bir kadirşinaslık örneği gösterilerek okulun ilk kuruluşunda emeği geçen personele tek tek teşekkür edilmesi ve okulu 3 yıl misafir eden Sağlık Meslek Lisesine teşekkür edilmesi takdir topladı.

Mezun öğrencilere mezuniyet belgeleri okul Müdürü Mehmet Kamil Cihangir tarafından verildikten sonra sancak ve bayrak devir teslimi yapıldı. Öğrencilerin tıpkı üniversiteden mezun olur gibi cüppe giymeleri ailelerini gururlandırırken duygulandırdı.

Okul Öğretmenlerinden Zeynep Altundaş tarafından dönem 1., 2. ve 3. lerinin açıklanmasında törende coşku doruğa çıktı. İshakoğlu ailesi tarafın Okuldan 1. olarak mezun olan öğrenciye Diz Üstü Bilgisayar, 2. olarak mezun olan öğrenciye Masa Üstü Bilgisayar ve 3. olarak mezun olan öğrenciye ise bir saat hediye edildi. Hediyeler Kaymakam Mehmet Aktaş, Belediye Başkanı Rıza Çakır ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Rıza Akdeniz tarafından öğrencilere verildi. Daha sonra okul 1. okulun mezuniyet kütüğüne ilk plaketi çaktı.

Programın eğlence bölümünde ise Okul Müzik öğretmeni Turgut İnce ve arkadaşları Türk Rock, Anadolu Rock ve Karadeniz şarkılarından oluşturdukları repertuarlarını öğrenciler sundular. Çalınan şarkılarla gönüllerince eğlenen öğrenciler havanın kararmasıyla havai fişekler eşliğinde kepleri fırlattılar. Tulum eşliğinde oluşturdukları horon halkalarıyla unutamayacakları bir gün geçirmiş oldular. 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
Editör: HABER MERKEZİ