Kuruculuğunu Giresun Yeşilgiresun İlkokulu 3/İ sınıf öğretmeni Semra Yavuz ve Rize Çayeli 9 Mart İlkokulu 4/A sınıf öğretmeni Ali Yılmaz’ın yaptığı, Romanya ve Azerbaycan ortaklı uluslararası Safety Is My Priority (Önceliğim Güvenliğim) eTwinning projesinin sonuna gelindi. Çayeli 9 Mart İlkokulu 1/E Sınıf Öğretmeni Gökçe Kılıç Yılmaz’ın da yürüttüğü proje, günlük yaşamda güvenlik konusunu ele aldı.

İnsanlar internette, okulda, trafikte hayatın güvenlik kurallarına uyarak daha iyi bir yaşam kalitesine sahip oluyor. Projede insan yaşamı boyunca ihtiyaç duyulan alanlarda güvenlik sorunları ile ilgili ortak faaliyetler tasarlayan öğretmenlerimiz, öğrencilerinin farklı güvenlik alanlarındaki davranışlarını yaşam becerilerine dönüştürmelerini sağladılar.

Covid 19 a karşı alınabilecek güvenlik önlemlerini, öğrenci, internet ve trafik güvenliği konularını işlediler. Ayrıca proje sonunda öğrencilerinin teknoloji kullanımını,web2.0 araçlarının kullanımını, yabancı dil gelişimini, iletişimlerini, farklı kültürleri tanıma becerilerinin de geliştiğini gözlemlediler.

Proje sonunda öğrencilerine güvenlik kurallarını kısa film çektirerek birleştirip kamu spotu filmi oluşturan öğretmenlerimiz öğrencilerinin bu başarısından gurur duyduklarını söylediler. 

Editör: HABER MERKEZİ