Dilek ASLAN

Rize İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, yaptığı açıklamada, ilin eğitimde kalite ve başarısının artması için sürekli çalışmalar yaptıklarını yaptıkları gezi programı ile hem müdürlerin motivasyonunu artırmayı, hem de ufuklarının gelişmesini sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Bu kapsamda öğretmen ve okul müdürlerinin motivasyonunu artması için bazı çalışmalar yaptıklarını anlatan Çelik, ''Bu yılbaşında okul müdürleri ile yaptığımız toplantıda, yarıyıl tatilinde en başarılı olan okul müdürlerinden başlamak üzere bazı okul müdürlerini İstanbul'a geziye götüreceğimiz sözünü vermiştik. Bu kapsamda bu yarıyıl tatilinde il genelindeki 40 okul müdürümüzü gezi ve incelemelerde bulunmak üzere İstanbul'a götürme kararını aldık'' dedi.
   
Okul müdürlerinin İstanbul'da 5 gün kalacaklarını ve bu süre içinde burada başarılı özel ve devlet okulları ile üniversitelerde incelemelerde bulunacaklarını anlatan Çelik, ''Bunun dışında okul müdürlerimiz İstanbul'un tarihi ve turistik yerleri de gezecekler. Böylece hem müdürlerimizin motivasyonunu artırmayı, hem de ufuklarının gelişmesini sağlayacağız. Ayrıca ilimizin eğitimdeki başarı ve kalitesini artırmanın yolunu da araştırmış olacağız'' dedi.

Bu çalışmalarını daha sonra da devam ettirip tüm okul müdürlerini İstanbul veya başka illere geziye götüreceklerini kaydeden Çelik, yaptıkları bu gezinin masraflarının ise İstanbul'da bulunan Rizeli iş adamı Hüseyin Şimşek tarafından karşılanacağını bildirdi.

Editör: HABER MERKEZİ