Düşünce saatlerim vardır benim uykudan daha tatlı zamanlar içeren. Veya bir film izlemek yada kitap okumak yerine geçen…

        Bu nedenledir ki bana göre düşünmek çok önemli bir olaydır insan hayatında. Çünkü bu olay sadece bilincimizi değil bilinçaltımızı da etkiler. Bilincimiz ve bilinçaltımız ayrı ayrı düşünce yapısına sahiptir ve biz bunu kontrol altına almazsak konuşmalarımız ve davranışlarımız bilinçaltımızın etkisiyle bize sıkıntı verebilir. Ama eğer bilinçli düşüncemizi eğitirsek bu zamanla bilinçaltımızdaki düşünce yapısını etkiler ve bundan dolayı davranış ve konuşmalarımız daha sağlıklı daha olgun hale gelir. Bunlar benim düşünmeyi sevmeme nedendir. Ve tabiî ki düşünmek için zaman ayırmama neden olur kendime. Çünkü sağlıklı bir bilinç yapısı sağlıklı düşünmekten geçer ve sağlıklı düşünen toplumlarda suç oranı düşük karakter yapısı sağlam olur.

        Düşüncenin bir adı da tefekkürdür. Neden tefekkür denir çünkü bu düşünce tarzı Allah’ı ve onun yarattıklarını, işlerini anlamaya yardımcı olacak bir düşünce yapısıdır. Tefekkür eden insan Allah’a kalben daha çok yaklaşır, daha sağduyulu olur, daha keskin görüşlü olur. Bunun içindir ki 1 saatlik tefekkür yapılacak 1 saatlik nafile ibadetten daha hayırlıdır. İslam da bu böyledir.

        Düşünmenin başka bir yönü de kendimizi anlamamıza yardımcı olması ve hatalarımızı görmemizi sağlamasıdır. Bunlarda kendimizi olumlu yönde geliştirmemizi sağlar. Mesela kendimize olumlu düşünme kürü uygulayalım. Gece uyumadan önce gözlerimizi kapayarak veya günün istediğimiz bir saatinde gözlerimizi kapayarak olumlu ve güzel şeyler düşünelim ve bunu alışkanlık haline getirelim… Bakın kısa zamanda olumlu düşünme etkisini hissettirecek ve yaşama  daha olumlu daha pozitif ve daha olgun bakabileceğiz. Veya eksik olduğumuz bir konuda olumlu düşünce geliştirelim ve bunu düzenli olarak her gün düşünelim göreceğiz ki olumluya döndürmeye çalıştığımız düşünce düzelecek ve hem psikolojimiz düzelecek hem de olumlu düşünme alışkanlığımız gelişerek süreklilik kazanacaktır.

        Sözün özü; olumlu ve sağlıklı düşünmek bir merhem bir ilaç gibidir insan için. Bundan dolayıdır ki düşünme saatlerimi seviyorum ve her defasında kendime bir şeyler kattığımı hissediyorum. Size de tavsiyem kendinize düşünce saatleri edinin…