Türkiye’nin değerini kavrayamayan, kültürel ve tarihi derinliklerini iyi idrak edemeyenler ülkemizin geldiği noktayı anlayamaz ve geleceğe de güvenle bakamazlar.

Şu sıralarda ülkemize verilen önem ve duyulan güven, müslüman Türk milleti olarak bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir. 

Çok kısa bir süre içinde hangi devlet başkanları ayağımıza gelmedi. Yine gelmeye de devam ediyorlar. Bu ortamda bu devlet başkanlarının ülkemizi ziyaret etmesi boşuna değildir. Bu durum ülkemize verilen önemin ve değerin ne seviyede olduğunun en güzel kanıtıdır.

Arkadaşlar dostlar şu anda iki devlet savaş halinde, ülkemiz öyle bir siyaset ve denge politikası  izliyor ki, savaşan bu iki devletin de size güvenleri tam oluyor ve bizim sorunlarımızı çözebilirse bize yardımcı olursa yine türkiye olur ve çözer diye sizlere Ümit bağlıyorlar. Bu durum dünyamızda çok alışıla gelmiş bir durum değildir. Bunu başarabiliyorsanız çok iyi bir lidere sahipsiniz demektir. Bunu başarabilen milletin adı müslüman Türk milleti ve bu milletin liderin adı, Recep Tayyip Erdoğan’dır. Böyle bir millete ve böyle bir lidere sahip olduğumuza ne kadar şükretsek yine azdır.

Küresel güçlerin hile ve desiseleriyle Türk aklı uyutulmuştu. Bu uyutulma zamanında ülkemiz yürekler acısı bir durumdaydı. Müslüman Türk milleti ve onun lideri Recep Tayyip Erdoğan adeta bu duruma el koyarak uyuyan devi uyandırmayı başarmıştır.

Ülkemizin geldiği bu durumdan rahatsızlık duyanlar, kusura bakmasınlar onların rahatsızlıkları devam edecektir.

Her zaman söylediğimiz gibi yine söylemekte bir sakınca görmüyoruz. Bu milletin önüne düşen cesur bir lider olduğu zaman millet onun peşinden gitmesini her zaman bilmiştir. Onun için ülkemiz gerçekten liderini bulmuştur. Bu zorlu süreçte bu lider değilde başka biri olsaydı halimiz ne olurdu, düşünmek bile istemiyorum.

Ama bunun yanında üzülerek söylemek istiyorum ki, bir kısım insanlarımızda ülkemizin kadrini kıymetini ve değerini gerçekten bilemiyorlar veya bilmek istemiyorlar. Şu anda dünyada birçok insan ve devletler bizim yerimizde olmaya can atarken bizdeki bir grup insanlarda batı ve Amerika’nın peşine takılmaktan kendilerini alamıyorlar.

Onun için özellikle söylemek istiyorum. Müslüman Türk milletini ve ülkemizi küçük görenler bizden değildirler. Avrupa’yı ve Amerika’yı ağzından düşünmeyenler yerli ve milli olamazlar. Kendi gücümüzü hafife alan, bizden bir şey olmaz diyen her kim varsa, muhakkak onların farklı bağlantıları vardır. Müslüman Türk milletinin duyarlı fertleri olarak bu duruma çok daha dikkat etmeliyiz. 

Ülkemizdeki bütün çalışmalar onu gösteriyor ki önümüzdeki yıllarda ülkemiz güç sıçraması yapacaktır. Ülkemiz buna her yönüyle hazırlık yapmaktadır. Bu konuda ülkemizin aklı, gücü, imkanı ve birikiminin olduğu çok apaçık görülmektedir.

Kim ne yaparsa yapsın kim ne düşünürse düşünsün Recep Tayyip Erdoğan ülkemizin başına olduğu sürece Türkiye’nin büyümesine ve kalkınmasına hiç kimse mani olamayacaktır.

Ülkemiz 2002 yılından bu yana her alanda, tarihin en büyük dönüşümlerine, en büyük reformlarına, en büyük yatırımlarına, en büyük eserlerine, en büyük hizmetlerine kavuşmuştur ve kavuşmaya da devam etmektedir.

Gerçekten ve inanarak hiç hamaset yapmadan söylüyorum. Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak köprüyü geçmiş bulunuyoruz. Ekonomik ve refah düzeyi olarak ülke tarihinin en önemli dönemine girme aşamasındayız. Çok sürmeyecek kişi başı gelir, cari denge, istihdam ve üretim anlamında, dünyanın en gelişmiş ülkesinden biri olma sürecini yakalamış olacağız.

Hiç endişeye mahal vermeden biraz daha sabrederek ülkemize ve liderimize güvenelim. Şu anda gördüğümüz eksiklikler de en kısa sürede giderilerek, ülkemiz hak ettiği yere hızlı bir şekilde ulaşmasını sağlayacaktır. 

Bunun yanında ülkemizin çıktığı bu yolda finali yapamayacağını düşünenler çok geçmeden yanıldıklarını anlayacaklardır.

GELİYOR GELMEKTE OLAN DİYELİM VE DÖRT GÖZLE BEKLEMEYE DEVAM EDELİM.

ŞUNU ÇOK İYİ BİLİYORUZ Kİ BU UĞRAŞLAR BOŞA GİTMEYECEKTIR. GAYRET BİZDEN TAKDİR ALLAHTANDIR.

Selam ve dua ile, Allah’a emanet olunuz.