RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu ve turizmcilerin katıldığı toplantıda Dubai de yapılan görüşmeler masaya yatırıldı.

    Çay çarşısında yapılan toplantıya RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu ile turizm firmalarının temsilcileri katıldı. Toplantıda 9-12 Mayıs tarihlerinde Birleşik Arap emirlikleri Dubai de gerçekleştirilen Arabian Travel Market 2022 farında ki gelişmeler anlatıldı.

 Ticaret Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu yaptığı açıklamada toplantıya” 24 kişilik (Ayder Birlik Turizm Taşımacılık ve İnşaat Limited Şirketi Rize Şubesi (Furkan Kesimal) , Cmr Aydoğan Otel İşi. Tur. Tar. Hayv. İnş. Ve Mot. Ar. San. ve Tic. Ltd.  Şti. (Ramazan Aydoğan) , Çamlıhemşin Tur. İnş.  Yatırım A.Ş. Kaçkar Resort Hotel , (Demir Dursun Canca), Haşimoğlu Otelcilik A.Ş (Haşim Ali Haşimoğlu, Selçuk Haşimoğlu), İmera Turz. Tic. ve San. Ltd. Şti. (Halil İbrahim Kesici, Mustafa Kemal Yavrucu) Kıbledağı Turizm Seyahat Otelcilik İnşaat Emlak Nakliye ve Ticaret Limited Şirketi (Burhan Bıyık, Emad Zaidan Alqam), Kumsal Butik Pansiyon Otelcilik Rest. Hiz. San. Tic. A.Ş. (Yasemin Suyabatmaz), Maze Tur. İnş. Gıda Diğer San.ve Tic. A.Ş (Fatih Kızıltan , Yasin Kızıltan) , Mis Lokantacılık Hizmetleri Otomotiv Gıda Temizlik Turizm Tekstil Sanayi Taahhüt ve Ticaret Limited Şirketi (Cem Temizel , Serkan Temizel), Özak Kargo Gıda İnşaat Turz. Tic. Ltd. Şti . (Miraç Öztürk , Ahmet Sefa Güneşdoğdu), Ripark Turizm Nak. İnş. Temz. Gıda Taahhüt ve Tic. (Ali Yılmaz, Furkan Balcı), Rize Aktur Oto Kiralama Tur. Seyahat Acentesi (Recep Ali Avcı), Tamice Tur. Tic. Ltd. Şti. (Burak Avcı) , Zümrüdü Anka Otelcilik (Ziya Köse, Figen Seymen Köse), Yeşil-Kar Tur. Ve Sey. Ac. N ak. Oto. Kir. Otom. İç ve Dış Tic. Ltd. Şti. (Burak Karaca) firmalarının temsilcileri ile Odamız Genel Sekreter Yardımcısı Emrah Kaytaz 'ın katıldığı bir heyet ile birlikte e katılını sağladık” dedi.

     Fuar pozitif geçti

Karamehmetoğlu açıklamasında “Fuar süresi boyunca sektörün yerli yabancı birçok temsilcisi ile görüşme fırsatı bulundu. Ülkelerden Arap Em irlikleri Abudabi, Dubai ve Malezya, Nijerya , Mısır, Hindistan , Filipin, Suudi Arabistan vb. birçok ülkeden turi zm sektörü temsilcileri ile ikili görüşme yapma fırsatı yakaladık. ilimizde açılan Rize-Artvin Hava Limanının , Doğa - Dağ Turizmi ve ilimizin tarihi dokusu hakkında cd, broşür , tanıtım katalogları ziyaret ettiğimiz ve bizim standımıza gelen fuar katılımcılarına takdim edildi. Katılımcıların Ülkemize ve ilimize olan pozitif ilgilerini gördük. Birçok ülked en rezervasyon dönüşleri aldık ve bu kadar kısa sürede geri dönüş alabilmek ülkemiz ve ilimizi fuarda iyi tanıtabildiğimiz anlamına geliyor. Fuarda Dubai Başkonsolosu , Turizm Ataşelerimiz ve T.C. Ticaret Bakanlığından Dış Ticaret Uzmanı standımızı ziyaret ettiler” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ