Sezon başında büyük hayallerle teknik direktörlüğe getirilen Metin Diyadin sezon arasında istenmeyen adam neden ilan edildi.

-Ç.Rizespor tesisleri artık han geçen hanı olmadı, futbolcular tesislerdeki elemanları istedikleri gibi istedikleri zaman bakkala, markete gönderemedi. Diyadin yemek ve idman saatlerine belirleyerek bu saat dışında çıkanlar ne yemek yiyebilecek ne de idmana çıkabilecek diyerek futbolcular üzerinde disiplini sağladı.

-Başarılı hoca bazı yöneticilere yalakalık yapan içimizde ki insanlara eşit davrandı. Sporcuların oturduğu salona sivil veya gazetecilerin girişini yasakladı. Basın a idman saatlerini sürekli açarak her istendiğinde istenilen sorulara dürüstlük içinde cevap verdi. Maç kaybettiyse de sorumluluğu üzerine atarak bahane aramadı. Kazandıkları zaman ise kendini hiçbir zaman ön plana çıkartmayarak başarının futbolcuların olduğunu vurguladı.

Teknik direktör Metin Diyadin istediği oyuncuları transfer ederek lige iyi başlamasına rağmen 5 haftadan sonra başlayan kritik günlerin faturasını kendisine çıkaranlara sesini bile çıkarmadı. Ancak tesislerde, takım içinde yaşanan sorunlar kısa sürede ortaya çıktı. Bazı futbolcuların alacakları vardı. Bazı oyunculara para verilirken alacağı olan bazı oyuncular ise çeklerini ödemek için cüzi sayılacak miktarları alamayınca hastalıklarını bahane ederek maçlara çıkmadılar. Sakatlıkları, cezaları bahane etmedi. Ancak takım içinde biri vardı ki, buna CASUS ismini takmak sanırım hiç de yalan olmaz. Murat Kuş bu kuş takım içinde bazı oyuncuları kendine çekerek takım içinde huzursuzluk yarattığı iddia edilirken teknik direktör bunu fark ederek olayı sonuçlandırdı. Kendi işine kimseyi karıştırmayan Diyadin kulüp aleyhine konuşanları bile kadroya almadan adam gibi dim dik ayakta durarak, Rizespor un haklarını maçlarda savunmuş tribüne çıkmayı göze alarak hak aramayı kendine ilke edindi.

-Peki, hatası yok muydu? Elbette ki hataları vardı. Bazı maçlarda oyuncuları deneme adına oyuna sürerek risk göze alması, fazla agresif olması, futbolculara karşı sert olması tabii bunlar benim görüşüm. Ancak başarılımıydı? Bence Diyadin başarılıydı ve sezon sonunda şampiyonluğu Rizespor a yaşatacaktı. Her teknik direktörün kaderi olduğu gibi Diyadin de bu kaderine razı oldu. Kendisine teknik direktörlük hayatında başarılar diliyorum.