MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yazılı açıklaması üzerine cemaatin yayın organları tarafından tabiri caizse bir linç kampanyası başlatıldı! 

Bu linç kampanyasının başını, cemaatin yayın organları, kendisini eski ülkücü-milliyetçi milletvekili diye adlandıranlar ve cemaate yakın sivil toplum kuruluşları çekmekte! 

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Kaleme aldığım bu yazım bir cemaat eleştirisi değildir! Sayın Bahçelinin cemaat hakkında toplumda oluşan algıyı irdelediği açıklamasına cemaatin yayın organlarında nasıl algılandığını ve nasıl çarpıtılarak verildiğini irdeleyen bir yazıdır! 

Devlet Bahçeli’nin açıklamalarını bende okudum. Devlet Bey, Sayın Fethullah Gülen’e karşı saygılı bir üslup kullanarak açıklamalarını yapmıştır. Ülkemizde son zamanlarda meydana gelen olaylar konusunda toplumda ki algıya vurgu yaparak “Fethullah Gülen Hocaefendi ve cemaatinin de bunların arkasında olduğu düşüncesinin yangınlaştığını… Bu konuda ki gerçeklerin bir an önce inandırıcı biçimde ortaya konulması ve kamuoyunda ki endişe ve tereddütlerin giderilmesi bu bakımdan önem taşımaktadır. Hiç kimseyi haksız yere suçlamak veya şaibe altında bırakmak niyetinde olmadığımızı herkes çok iyi bilmelidir…Fethullah Gülen Hocaefendi ve cemaatinin zan altında kalmaması ve yıpranmaması düşüncesiyle Hocaefendinin bu konuda sessiz kalmayarak inisiyatif almasının, net ve kararlı bir tavır koymasının gerekli olacağı düşünülmektedir…” diyerek düşüncelerini kamuoyuyla paylaşmıştı… 

Ama ne hikmetse Sayın Bahçeli’nin vurgu yaptığı bu algıyı görmezlikten gelen cemaatin yayın organı Zaman Gazetesinde tam dört gündür “yurt dışındaki okullar” üzerinden “kara propaganda” yapıldığına şahit oluyoruz! 

Sayfalarına taşıdıkları “eski ülkücülere” sorulan sorular ve alınan cevaplar tamamen bu okulların faaliyetleri ve ne kadar başarılı oldukları üzerinden geçiştirilmeye çalışılmaktadır!

Rahmetli Alpaslan Türkeş’in Fethullah Gülen ve bu okullara verdiği değeri sayfalarına ve ekranlarına taşıyarak asıl konuşulması gereken konuları gözlerden uzak tutmanın gayretinde olduklarına şahit olmaktayız. 

Zaman gazetesinin “Bahçeli den tuhaf çıkış” diye okuyucuna duyurduğu habere, MHP’den uzaklaşıp başka partilerde ikbal arayanlardan, iktidar partisinin en yetkili ağızlarına ve referandum süreci boyunca MHP’ye karşı olmadık karalama ve iftira içinde olan liberal yazar-çizerler tarafından “asıl gerçekler” göz ardı edilerek seçime gidilirken MHP camiası tam manasıyla ablukaya alınmak istenmektedir! 

Size bu isimlerden ve açıklamalarından birkaç örnekte vermek istiyorum…

  • Yalçın Topçu (BBP Genel Başkanı): Başbuğun sözleri kayıtlardadır.
  • Mümtaz’er Türköne: Ergenekon taktiklerine destek veriyor.
  • Baki Karabıçak  (Bağımsız Ülkücü Hareketi’nin başkanı): Türkün ileri hareketini durdurma planı.
  • Ökkeş Şendiler (eski milletvekili): Bahçeli’nin açıklamaları talihsizliktir.
  • Ahmet Aydın (eski milletvekili): Türk okullarını jurnallemiştir.
  • Şahin Bilgiç (Adana Ülkü Ocağı eski başkanı): Okullarda ki milli marş mı dursun?
  • Süleyman Soylu (DP eski Genel Başkanı): Bahçeli ağzında ki baklayı çıkarsın.
  • Alaattin Aydemir (Ülkü Ocakları eski genel başkanı): Başbuğ cemaate sahip çıkın diye vasiyet etti.
  • Namık Kemal Zeybek (DP Genel Başkanı): Akıllı bir insan böyle konuşmaz; Bahçeli neyi kast ettiğini açıklamalı.
  • İrfan Sönmez (Ülkücü avukat): Dursun Çiçek’in izinde.
  • Suat Kılıç (AKP Grup Başkanı): MHP’nin kendisini konumlandırdığı yer CHP çizgisinin daha solunda yeni bir zemindir.
  • Doğu Ergil: Fethullah Gülen’in başlattığı hareket tarih yazıyor.
  • Faruk Çelik (Bakan): Katkı bulunmak varken “hizmeti durdurun” denir mi? 

Bu ülkede, cemaatin yurt dışında açtığı okullara desteğini vermeyen çok marjinal bir grup ancak vardır. Ben her platformda bu başarılarını alkışlamışım. 

Ama meseleye sadece bu açıdan yaklaşmak bizi doğru sonuca ulaştırmaz! Cemaat inkâr etse de, siyasette, ekonomi de, bürokraside, basın-yayın alanında kısaca her sahada etkinliğini giderek artırmaktadır! 

Bu açıklamaların onlarcası var ve devam ediyor. Gördünüz değil mi? Devlet Bahçeli’nin açıklamalarına teğet geçilerek yapılan yorumları? 

Asıl üzerine durulması gereken gerçeklere tek kelime yer verilmeden yapılan bu açıklamalar bir kez daha göstermiştir ki; 

Sayın Devlet Bahçeli haklıdır! 

Ben doksanlı yıllardan beri söz konusu cemaatin insanlarını tanıyorum. Yakın-uzak bir sürü insanla zaman zaman siyaseti de konuşuyorum. Size yeminle söylüyorum ki, cemaate yakın bir kişinin MHP’ye sıcak baktığını, oy verdiğini görmedim! 

Buna rağmen yayın organlarında; Tanrı dağı kadar Müslüman MHP tarihe karışmış, Perinçek kadar Ulusalcı, Zekeriya Beyaz kadar Müslüman” bir parti olmuş MHP diyerek, Milliyetçi Hareket partisine fütursuzca hakaret edebilmişlerdir! 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin vurgu yaptığı gerçekleri zamana havale etmekten başka bir çaremiz yok şimdilik! Ama şu var ki; bu gerçekleri bile bile kucaklamaya, anlamaya ve dert edinip ifade etmeye kalkan her fert bugün ki Türkiye’de bir kahramandır! 

Daha Türkçesi şudur “kral çıplak” demek için menfaatperest olmayan insana olan ihtiyacımız bugün daha aşikârdır! 

Bunları yazan bana sıra gelince; bizim Türkçemizde güzel bir deyim var “bir ceketim var atarım nerde olsa yatarım!” 

Görüşmek üzere, Allaha emanet olun…