Uzun zaman oldu köşemizde yazı yazmamış durumdayız. Kendimizle alakalı sorunlar bizi epeyce meşgul  etmiş olmalı ki sitemiz ve okuyucuya mahcup olmuş durumdayız.

Çankaya'dan belediye Başkan aday adaylığımız süresince yoğun bir çalışma dönemi geçirdik. Siyasetin gereğini yerine getirdik diye düşünmekteyiz. Temayül yoklaması ve anketlerdeki durumumuz iyiydi lakin takdir bu şekilde gerçekleşti. Hayırlısı olsun… Bu sırada bize gönülden destek verenlere çok teşekkür ederiz. Siyaset uzun soluklu bir iştir derler ve fakat ömür öyle değil. Nefesleri sayılı insanlarız… Başarılı olamadığımız açıktır. Bu nedenle ya nasip demekten başka denecek bir şeyde yoktur.

Hakkımızda karar veren büyüklerimize teşekkürlerimizi arz ederiz.

Bu konuyu da kısaca belirtme gereği duyduk…

Bu arada neler oldu…

1-ABD başkanı seçilen Hüseyin Obama göreve başladı. Yıllardır insanlık dışı muamele gören mahkûmlarla ilgili olumlu kararı, İran’la ilgili yaklaşımları değişik bir dönemin yaşanacağının izlerini göstermekle birlikte açıkçası pek değişecek bir şey yok. Önemli olan ABD'nin menfaatleri olacaktır. Önümüzdeki dönem dünya derin devleti sayılacak Küresel sermaye ile ulusal sermayeler arasındaki rekabetin nasıl şekilleneceğini belirleneceği dönem olacaktır. Iraktan çekilme, İsrail’le ilgili tutum değişecek midir? Sorusu cevabını bir yıl içinde bulacaktır diye düşünmekteyim. Neticede fazla beklenti içerisinde olmamak lazım. Bilirsiniz ki fazla beklenti sarsar insanı…

2-DA-FOS :Benim içinde bundan böyle DAVOS bitmiştir.Bir daha çağırsanız da gelmem..nidasıyla DAVOS artık DA-FOS haline gelmiştir.Neticede bunun içinde bir yıl daha beklemek durumundayız.Başbakanımızın tavrı  moral değerler açısından olumlu olmuştur."Mon-şer"lerin yapamadığı yapılmıştır.Tek endişem yarın veya yakın zamanda Gazzeye densiz bir saldırının başlaması ihtimalidir.Bu durumda ne yapılacağı konusu düşünülmeli.

3-Rize'de yerel seçimler birçok yere göre daha heyecanlı ve hırslı geçmekte kısaca her zamanki gibi. Zamanın olacak seçimlerde bir ay Rize'deki havayı soluyacaksın. Mesut Yılmaz ne yapmak istiyor acaba. Bu sorunun bir cevabını bulabilmiş değilim.

Çayelinin adaylarının hepsi çok kaliteli ve değerli. Çoğu milletvekili olacak nitelikte. Hepsine başarılar diliyorum.

Fatih sultan Kar'ın arşivini sitemizle paylaşması  nedeniyle kendisine teşekkürlerimizi belirtiyoruz.