Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olan ve ilk turda yüzde 5.17 oy alan Sinan Oğan, 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci turla ilgili kararını verdi.

Oğan, düzenlediği basın toplantısında, istişareler sonucu Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğandestekleyeceğini duyurdu.

Türkiye'deki seçim sürecini yakından izleyen dünya basını kararı son dakika notuyla okurlarına aktardı.

Al Jazeera: Erdoğan'ı destekleyeceğini söyledi
Katar merkezli Al Jazeera, "Sinan Oğan, ikinci turda Erdoğan'ı onayladı" başlığını kullandı.

İlk turda üçüncü olan Oğan'ın, 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci tur oylamada görevdeki mevcut Cumhurbaşkanı'nı destekleyeceğini söylediği belirtildi.

cumhurbaskani-erdogani-destekleme-karari-alan-sinan-oganin-tavri_b7f48822

Associated Press: Oğan'dan destek aldı
ABD merkezli haber ajansı Associated Press, "Erdoğan, seçimlerin ikinci turu için üçüncü sıradaki aday Oğan'dan destek aldı" dedi.

Haberde şu notlara yer verildi:

"Üçüncü sırada yer alan aday, 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci tur seçimler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı resmen onayladı. Erdoğan'a verdiği destek cuma günü Türk liderle İstanbul'da yaptığı sürpriz görüşmeden günler sonra geldi. 1 saat süren görüşmenin ardından herhangi bir açıklama yapılmamıştı."

cumhurbaskani-erdogani-destekleme-karari-alan-sinan-oganin-tavri_b812f496

Al Arabiya: Zaferin anahtarı elinde
Eski akademisyen Oğan'ın basın toplantısını aktaran Dubai merkezli Al Arabiya, seçim sürecine ilişkin ayrıntılara yer verdi.

İkinci tura kalamayan Oğan'ın 'zaferin anahtarını elinde tutuyor olabileceği' görüşü paylaşıldı.

cumhurbaskani-erdogani-destekleme-karari-alan-sinan-oganin-tavri_b8178696

Bloomberg: Erdoğan'ın şansı arttı
ABD'den Bloomberg, "Erdoğan ikinci turda elenen rakibinin desteğini kazandı." diye yazdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Mayıs'taki ilk turda kazanmayı az bir farkla kaçırdığı anımsatılarak şöyle denildi:

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milliyetçi rakibinin desteğini alarak pazar günkü ikinci turda 20 yıllık iktidarını uzatma şansını artırdı.

cumhurbaskani-erdogani-destekleme-karari-alan-sinan-oganin-tavri_b82b8703

Deutsche Welle: Erdoğan'ı destekliyor
Okurlarına son dakika olarak bilgilendirme notu aktaran Almanya merkezli Deutsche Welle, "Türkiye'deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde üçüncü sıradaki milliyetçi Sinan Oğan, önemli ikinci tur öncesinde görevdeki Recep Tayyip Erdoğan'ı destekliyor" ifadesini kullandı.

cumhurbaskani-erdogani-destekleme-karari-alan-sinan-oganin-tavri_c0f45

CNN: Erdoğan'a oy istedi
ABD merkezli CNN International, Sinan Oğan'ın "Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığına destek olacağımızı duyuruyor ve ilk turda bize oy veren seçmenleri Sayın Erdoğan'a oy vermeye davet ediyorum." dediğini belirtti.

Oğan'ın, söz konusu karara gerekçe olarak "Ülkemiz ve halkımız için doğru olanın bu olduğuna inandığımız için müzakereden sonra alındı." ifadesine yer verildi.

cumhurbaskani-erdogani-destekleme-karari-alan-sinan-oganin-tavri_c615f165

Reuters: Kılıçdaroğlu ikna edemedi
Reuters, "Türkiye'nin üçüncü sıradaki adayı, ikinci turda Erdoğan'ı destekliyor" başlığını kullandı. Oğan'ın, Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı'nın kendilerini ikna edemediğini söyledi bilgisi paylaşıldı.

Oğan'ın yaptığı destek açıklamasının, Erdoğan'ın oylarını artıracağına da haberde işaret edildi.

Öte yandan, Çin devlet televizyonu CGTN ve ABD merkezli haber kanalı ABC'nin haberlerinde de söz konusu detaylar yayınlandı.

Editör: EDİTÖR - 2