Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, 07-13 Nisan Polis Haftası vesilesiyle basın açıklamasında bulundu.
CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz Rize 15 Temmuz Şehirler Meydanında yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
Türk Polis Teşkilatı, 180 yıldır bu ülkenin sokaklarında, dağlarında, meydanlarında, en zor zamanlarında görev başında. Geceyi gündüze katan, ailesinden önce görevi düşünen, çoğu zaman sadece görevini yapmak isterken gerilimin, baskının, kırılganlığın içinde kalan insanlardan oluşuyor bu teşkilat.
Bugün polislik; yalnızca güvenliği sağlama görevi değil, aynı zamanda bir psikolojik dayanıklılık sınavı. Artan ekonomik zorluklar, toplumsal kutuplaşma, görev saatlerinin belirsizliği, yoğunluk, değersizlik hissi ve görünmeyen yorgunluklar… Her geçen gün daha çok polis, mesleğinden değil, mesleğine yüklenen anlamdan yoruluyor.
Polis Haftası, sadece bir kutlama değil, bir yüzleşme olmalı. Çünkü bu hafta, birçok polis için bir takdir haftası değil; yine istemsizce çalıştırıldığı, yine nöbetten nöbete koştuğu, yine “kutlama” adı altında dinlenme hakkının elinden alındığı bir haftaya dönüşmüş durumda. 
Sessizce istifa edenlerin, içten içe tükenenlerin, susturulmuşların sesi olmalıyız. Çünkü bu teşkilatta görev yapan binlerce insan hâlâ mesleğine yürekten bağlı, hâlâ aidiyet hisseden, hâlâ doğruyu yapmaya çalışan vicdanlı bireylerdir. Onlar yalnızca üniforma değil, taşıdığı sorumluluğu da omzunda hisseden emekçilerdir.
Polis, yeri geldiğinde halkın önünde, yeri geldiğinde çatışmanın ortasında ama çoğu zaman yalnızdır. Bu yalnızlığı büyüten şey, sadece fiziksel yorgunluk değil; anlaşılmama, görmezden gelinme ve değersizleştirilmiş hissetmektir. Oysa bu meslek, yalnızca tehdit anlarında hatırlanmayı değil; her gün vicdanla örülmüş bir saygıyı, hakkıyla inşa edilmiş bir itibarı hak eder.
Teşkilatı ayakta tutan şey sadece disiplin değil, inançtır. Adalete olan inanç, halka olan sevda, birbirine duyulan güven... Eğer bu duygular yitirilirse, sadece sistem değil toplum da zarar görür. O yüzden bugün yapılacak en anlamlı kutlama, polislerin yaşarken görülmesini, anlaşılmasını, yüklerinin paylaşılmasını sağlamak olur.
Ve son olarak şunu bilmek gerekir:
Bu teşkilat, içindeki binlerce ruhla, hâlâ adaletin ve umudun temsilcisidir. Görülmek, anlaşılmak, değer görmek onlar için lüks değil; insan olmalarının doğal hakkıdır.
Emniyet Teşkilatı’nın Sorunlarının Çözümü
Emniyet Teşkilatı’nın tüm sorunlarına çözüm olacağını düşündüğümüz temel iki çözüm önerimiz bulunuyor, biri sendikalaşmalarının sağlanması, diğeri ise tüm özlük hakları ve çalışma koşullarını düzenleyen Emniyet Teşkilatı Personel Kanunu çıkarılmasıdır. 
Yasal güvence, her Vali ve Emniyet Müdürünün ya da İçişleri Bakanı’nın değişmesi durumunda çalışma sisteminin de değiştirilmesine engel olacak ve polislik mesleğinin çağdaş devletlerdeki insani çalışma standartlarına kavuşmasını sağlayacak kökten bir çözüm olacaktır. Bununla birlikte polise sendika hakkı teslim edilecektir. 
Polis İntiharları: 2024 yılında 73, 2025 yılında ise Nisan itibariyle 27 polis intihar etmiştir Polislerin özlük haklarının iyileştirilmemesi, uzun çalışma saatleri, mobbing, amir tahakkümü ve çalışma koşulları, bu durumun temel nedenleri arasında yer almaktadır. 
Emniyet Teşkilatı’nın tüm sorunlarını ve sorunların çözümlerini biliyoruz, bunları tüm paydaşlarla paylaşıyoruz. Hiçbir polisin yaşamına son vermediği, her polisin insanca çalıştığı, kendisini değerli hissettiği ve emekli olup çocuklarıyla, torunlarıyla rahat bir emeklilik hayatı sürecekleri bir sistemin mümkün olduğunu biliyoruz, bu sistemi de biz kuracağız. 
Çözüm önerilerimiz şunlardır: 
-Fazla mesai ücretinin ödenmesi
-12-24 ve 12-36 (Emniyet Teşkilatında çakma diye tabir edilen sistem) sistemlerinin, polislerin çalışma hayatından tamamen çıkarılması
-Meslek içi yükselme sınavlarında mülakatın kaldırılması ve hak eden birikimli personelin amir olması
-Her ile yüksek kapasiteli personel lojmanı inşa edilmesi ve polis lojmanları bünyesinde çocuk kreşi açılması
-Taban maaşın yeniden yapılandırılması
Polis sandığına zorunlu üyeliğin kaldırılması, polis sandığının, alanında uzman iktisatçılar ile yeniden yapılandırılması
-Polislerin -dünyadaki örneklerine uygun olacak şekilde- sendika hakkının uygulanması
-Polis intiharlarına yönelik meclis araştırma komisyonunun kurulması
-Tam teşekküllü polis rehabilitasyon merkezlerinin oluşturulması
-Gece görevlerinde 8 saat üzeri mesainin yasaklanması
-Sivil personelin özlük haklarının yeniden düzenlenmesi
-2. şarkın derhal kaldırılması
-Bekçilerin (sürekli gece görevinde çalıştırılması) çalışma sistemlerinin yeniden düzenlenmesi
-Emniyet Teşkilatı Vakfı’nın gelirlerinin polislere sosyal tesis, lojman ve kreş yapılması amacıyla kullanılması
 

Muhabir: REYHANE YAZICI TÜYLÜOĞLU