Bir yılın ardından tekrar Süper Lig'e yükselen Çaykur Rizespor, yeni sezon için sağlıklı ve kalıcı amaçları hayata geçirmeyi planlıyor.

Teknik direktör Bülent Korkmaz ile bu hafta yollarını ayırması beklenen Karadeniz ekibinde yeni teknik adam arayışları sürüyor.

Yeni teknik adamın oyuncu planlaması ile gelecek sezon için başarılı bir kadro kurmak isteyen Yeşil - Mavili ekipte bir yandan da idari işler yürütülüyor.

Gelirler artacak
Çaykur Rizespor'un Süper Lig'e yükselmesi nedeniyle gelirlerinde de bir artış gözlemlenecek.

Rizespor lige yükseliş geliri, yayın gelirleri, sponsorluklar, maç başı galibiyet gelirleri ve daha birçok kalemden pay sahibi olacak.

Galibiyet başına 2 Milyon 400 Bin TL
Yeşil - Mavili ekip, Süper Lig'de her altığı galibiyetten kasasına 2 Milyon 400 Bin TL koyacak. Ayrıca berabere kaldığı maçlarda ise bu paranın yarısını alacak.

Süper Lig'e yükseliş geliri 35 Milyon TL
Süper lige yeniden merhaba diyen Çaykur Rizespor, TFF ‘nin bu ligde uyguladığı yükseliş parası olan 35 Milyon TL kasasına koydu.

Üst düzey sponsorluklar bekleniyor
Süper Lig'e yükselmesiyle birlikte gelirlerini artıran camiada üst düzey sponsor anlaşmaları yapılması planlanıyor. Bunun yanında kombine ve forma satışları, İddia'dan gelecek olan gelirler ve iç saha reklam panolarından alınacak olan ücret, yeşil – mavili takımın en büyük gelirleri olacak.

Haber: Halil İbrahim Saklı

Editör: EDİTÖR - 2