Çayelispor'da son dönemde yaşanan puan kayıpları sonrası Teknik Direktör İsmail Hakkı Yazıcı yönetime istifasını sundu.

Ligin ilk yarısını lider konumda tamamlayan Çayelispor, büyük umutlarla girdiği ikinci yarıya art arda puan kayıplarıyla başladı. Zirve yarışından uzaklaşan ve Rize ikincisi konumuna düşen Çayelispor'da geçtiğimiz haftalarda futbolcu ayrılıkları yaşanmıştı. Son olarak Erzincan Ulalarspor deplasmanında alınan 4-2'lik yenilgiyle Rize Özel İdare'nin önüne geçme şansını değerlendiremedi.

Ulalarspor maçı sonrası yönetim ile görüşen Yazıcı, görevinden ayrılmak istediğini yönetime iletti ve takımdan ayrıldı.

Önceki haftalarda takımdan ayrılan 4 isimle ilgili açıklama yapılmazken İsmail Hakkı Yazıcı'nın istifası ile ilgili Çayelispor Kulübü Basın Sözcüsü Abdul Kerim Sarı'dan açıklama geldi. Hafta başından beri takımdan ayrıldığı konuşulan İsmail Hakkı Yazıcı ve Antrenör Şan Polat ile ilgili açıklama pazar günü geldi. Açıklamada iki ismede teşekkür edilirken bu ayrılığın yönetim tarafından istenmediğinin altı çizildi. 

Geriye kalan haftalarda takımın başında Antrenör Kadir Çorapçı'nın olacağı açıklandı.

Çayelispor sosyal medya sayflarından yapılan paylaşım şu şekilde;

Değerli sporsever Çayeliler ve Çayelispor taraftarları,
Geçtiğimiz yıl yapılan olağanüstü kongrede yönetime talip olduk. Pandemi ile geçilen sezonda lige katılmayan takımımızı yeniden ayağa kaldırıp hakettiği başarıya ulaştırabilmek adına gerekli çalışmaları yaptık. Çok değerli sporcu kardeşlerimizi bünyemize katarak lige başladık. Bizler bu göreve talip olurken bir plan ve proje ile geldiğimizi söylemiş, düşüncemiz, ilk yılımızda kadro iskeletini oluşturabilmek ve ilçemize bir heyecan katmak ve gelinebilecek en iyi yerlere gelmekti. 

Sezona da yeni kurulmuş, 20 transfer yapmış bir ekip olarak girdik. Yönetimdeki arkadaşlarımızın, teknik heyetimizin ve sahada mücadele eden sporcularımızın üstün gayretleri ve siz büyük taraftarlarımızın destekleri ile ligin ilk yarısında arzuladığımız başarıyı yakaladık. Ancak ikinci yarı başlamasıyla beraber  yaşadığımız talihsizlikler ve sakatlıklardan dolayı maalesef aynı başarıyı devam ettiremedik. 

Bu sıkıntıların akabinde yıllarca külübümüze imkansızlıklar içinde büyük katkılar ve hizmetler veren hocamız İsmail Hakkı Yazıcı yorulduğunu ve görevden ayrılmak istediğini bizlere iletmiştir. Bu, bizim arzu etmediğimiz bir durumdu. Hocamız yıllarca takımımızın ligde kalabilmesi ve başarılı olması için çok büyük hizmetler verdi. Bu sezon da takımımıza büyük katkılar verdi. Yaklaşık sekiz yıl sonra takımımız liginde ilk kez liderliğe çıktı ve ligin ilk yarısını lider olarak tamamladı. Biz bu ayrılığı arzu etmedik ama hocamız ciddi olarak çok yorulduğunu ve dinlenmek istediğini bizlere iletince, bu görüşüne saygı duyduk. Biz de kendisine takımımıza verdiği değerli hizmetlerinden ötürü teşekkür ettik ve dostane bir şekilde yolları ayırdık.

Ardından yine bu yıl teknik ekibimize dahil olan ve takımımıza değerli katkılar veren yardımcı hocalarımızdan Şan Polat kardeşimiz de yorulduğunu ve ayrılmak istediğini belirtti. Biz de verdiği katkılara teşekkür ettik. İsmail Hakkı Yazıcı ve Şan Polat hocalarımıza bundan sonraki hayatlarında başarılar dileriz. Takımımızı ligde kalan sürede yardımcı hocamız Kadir Çorapçı çalıştırmaya devam edecektir.

Biz de yönetim olarak önümüzdeki sezon bizi hedeflediğimiz 3.lige ulaştıracak hoca çalışmalarına vakit kaybetmeden başladık. Yeni sezon hocamızı da en kısa zamanda kamuoyu ve büyük taraftarlarımıza açıklayacağız. Bu bağlamda tüm sporsever Çayeli halkına ve büyük taraftarımıza bizlere verdikleri destekten dolayı teşekkür eder, saygılar sunarım.

Editör: HABER MERKEZİ