Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan ailelerin, 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi 809'uncu gününde sürüyor.

Ellerinde çocuklarının fotoğrafıyla bekleyişlerini sürdüren ailelere, AK Parti Çayeli İlçe Başkanlığı ve Çayeli Ticaret ve Sanayi Odası destek ziyaretinde bulundu.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan AK Parti İlçe Başkanı İshak Karahan Diyarbakır annelerinin her zaman yanında olacaklarını aktardı.

33 Diyarbakır annesinin evlatlarına kavuştuğunu belirten Karahan, "Bugün Diyarbakır'da uzun yılardır evlatları için mücadele veren Diyarbakır anneleriyle beraberiz. HDP İl başkanlığının önündeyiz. Onların, bu milletin karşısına çıkmaya yüzü yok. O evlatlar dağda terör örgütünün elinde sersefil olurken, anneler burada kan revan ağlarken burayı terk edip başka bir yerde konuşlanmışlar. 2014 yılında maalesef çözüm süreci gibi devletimizin terörü bitirmek adına verdiği iyi niyetli mücadele sürecinde 13 yaşında, 14 yaşında evlatlarımızı dağa kaçırmak için bir organizasyon düzenlendi. Arkamızdaki HDP binası onların bu organizasyonu yaptığı yerdi. Bugün annelerimizle beraberiz. Biz Çayeli'nden geldik, bundan sonra elimizden ne gelirse onlar için yapmaya hazırız. Bizler dualarımızla onlarla beraberiz. Devletimiz gereken bütün mücadeleyi kararlılıklar veriyor. İnşallah kısa sürede bütün annelerimiz evlatlarına kavuşur." şeklinde konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ