Türkiye’yi derinden üzen depremlerin ilk gününde Rize’nin Çayeli ilçesinden yola çıkan 10 kişilik genç ekip, bölgedeki illerde depremzedelere 10 gün boyunca kesintisiz çay ikramında bulundular.

Türkiye, 6 Şubat sabahı tarihi depreme uyandı.

Sabaha karşı saat 04.17'de Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 büyüklüğündeki deprem Türkiye'yi sarstı.

Bu büyük şoku henüz atlatmadan 9 saat sonra Elbistan merkezli 7.6'lık ikinci deprem trajediyi büyüttü.

Asrın felaketi ile mücadele etmek isteyen gönüllü insanlar depremin ilk saatleri itibariyle farklı illerden deprem bölgesine yola çıktı.

Rize’nin Çayeli ilçesinden sabahın ilk ışıklarında yola çıkan 10 kişilik genç ekip, Karadeniz İlleri Kültürünü Koruma Sosyal Yardımlaşma ve Halk Oyunları Eğitim Derneği (KARBİR) ile Çayeli Erenler Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği koordinasyonunda Kahramanmaraş’ta bulundu.

Burada çay depremzedelere çay ve çeşitli ikramlarda bulunan genç ekip, 10 gün boyunca bölgede faaliyetlerini sürdürdü.

Bölgedeki faaliyetleri hakkında açıklama yapan KARBİR Dernek Başkanı Yunus Şahin, “Depremin ilk saatlerinde arkadaşlarımız deprem bölgesine doğru yola çıktı. Rize’den ilk giden ekip biz olduk. Oradaki depremzede vatandaşlarımıza ilk Rize çayını ikram eden bizler olduk. Rize’den geldiğimizi gören vatandaşlarımız bizlere sarıldı. Rizeli, Çayelili insanımız nerede ihtiyaç varsa orada olmuş ve olmaya devam edecektir. Allah bizlere bir daha böyle afetler yaşatmasın.” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ