Küçükislamoğlu, 2025 yılı içerisinde ÇAYKUR çay fabrikalarında çay cüzdanı çıkaran ya da cüzdan devri yapan üreticilerin mutlaka Ziraat Odası’na kayıt ve çıkış işlemlerini yaptırmaları gerektiğini vurguladı.

Yapılan işlemlerin SGK’ya bildirildiğini belirten Küçükislamoğlu, Ziraat Odası’na bildirilmeyen cüzdan devir ve kayıt işlemlerinin çiftçiler için yasal sorumluluk doğurduğunu ifade etti. Fabrikalarda yapılan bazı devir işlemlerinin Ziraat Odası kayıtlarına yansımadığını incelemelerde gördüklerini dile getiren Küçükislamoğlu, “Her ne kadar oda olarak üreticilerimize ulaşmaya çalışsak da bu konudaki yasal sorumluluk doğrudan çiftçimize aittir” dedi.

Küçükislamoğlu açıklamasında, SGK’nın 2025 yılı Temmuz ayında tüm üreticilere toplu bildirimde bulunduğunu da hatırlattı. Emekli olanlar, sigortalı çalışanlar ve daha önce muafiyet belgesi alanlar hariç olmak üzere, muafiyet belgesi bulunmasına rağmen Tarım Bağ-Kur kaydını kapatmayan üreticiler için tescil işlemlerinin başlatıldığını söyledi.

Of Belediyesi'nden İspanya Milli Takımı ile Başbakan Sanchez'e 'Fahri Hemşehrilik Beratı'
Of Belediyesi'nden İspanya Milli Takımı ile Başbakan Sanchez'e 'Fahri Hemşehrilik Beratı'
İçeriği Görüntüle

Çay cüzdanı bulunan ancak tarım sigortalısı olmak istemeyen üreticilerin mutlaka Ziraat Odası’na başvurarak muafiyet belgesi işlemlerini yaptırmaları ve Tarım Bağ-Kur kayıtlarını kapattıktan sonra SGK’ya bildirimde bulunmaları gerektiğini belirten Küçükislamoğlu, “Artık çiftçilik yapan herkesin SGK karşısında yasal sorumluluğu olduğunu bilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Tarım Bağ-Kur sisteminin aktif hale getirilmesinin çiftçiler açısından olumlu bir gelişme olduğunu da dile getiren Küçükislamoğlu, en büyük sorunun prim tutarlarının yüksekliği olduğunu vurguladı. “Primlerin yüksek olduğunu ve çiftçi kardeşlerimizin bu yükü taşımakta zorlandığını her platformda dile getiriyoruz. Talebimiz, primlerin çiftçi lehine yeniden düzenlenmesidir” diye konuştu.

Muhabir: REYHANE YAZICI TÜYLÜOĞLU