Çayeli’nin ve çayı içinde anlatıldığı birbirinden güzel 180 şiirin yer aldığı "Çayın Uyanışı" adlı şiir kitabının tanıtımı için Çayeli Öğretmenevinde program düzenlendi.

Programa, Rize İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen, Eyüpsultan Rizeliler Dernek Başkanı İş İnsanı Mehmet Yazıcı, Çayeli İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Şahin, davetliler, veliler ve öğrenciler katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Şahin açılış konuşmasında bütün etkinlikleri çok önemsediklerini ilçede son dört yılda yürütülen “Okumak Yaşamaktır - Çayeli Okuyor” Projesi kapsamında öğrenciler tarafından dört kitap yayınlandığını belirtti.

Eyüpsultan Rizeliler Dernek Başkanı Mehmet Yazıcı, bu tür etkinlikleri çok önemsediklerini, desteklediklerini ve programa katıldığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Yazıcı, Çayeli’nde yürütülen sosyal kültürel çalışmaları yakinen takip ettiğini ve bundan sonra da desteklerin devam edeceğini belirtti.

Rize İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen ise öğrencilerin genç yaşta kalıcı eserlere imza attıkları için çok mutlu olduğunu, artık öğrencilerin bu dünyada bir eserlerinin olduğunu belirtti. Emen, şiir kitabının yayınlanmasında emeği olan herkese teşekkürlerini iletti.

Programda, ilkokul, ortaokul ve lise kategorisinde ilk 3 dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. 

Etkinlik Genç Şairlerin katılımcılar tarafından alınan kitapların imzalaması ile son buldu.

Haber: Büşra Bayraktutan

Editör: EDİTÖR - 1