Fransa'nın Strasbourg şehrinde 16-29 Nisan tarihleri arasında iki haftalık denizcilik eğitimi stajı yapan Çayeli Ahmet Hamdi İshakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri staj sonunda düzenlenen sertifika töreniyle Europass sertifikalarını aldılar. 

Mesleki eğitimde uluslararası iş birliğinin geliştirilmesi ve eğitimde yenilikçi yaklaşımların yerinde öğrenilmesi amaçlı  staj eğitimini başarılı bir şekilde tamamlayan Çayeli Denizcilik Lisesi öğrenci ve öğretmenleri 29 Nisan tarihinde Türkiye'ye döndüler. Stajdan arta kalan zamanlarında Fransa, Almanya ve İsviçre gibi farklı ülkelerin şehirlerini ziyaret eden öğrenciler, staj eğitiminin yanı sıra farklı kültürleri tanıma fırsatı da elde etmiş oldular.

Çayeli Denizcilik Lisesinden 8 kişilik ilk gurup 05-28 Şubat 2023 tarihlerinde  Finlandiya'nın Başkenti Helsinki'de üç hafta süren uygulamalı denizcilik eğitimini başarı ile tamamlamıştı.   

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığınca yürütülmekte olan Erasmus+ Mesleki Eğitim Alanında Erasmus Akreditasyonuna Sahip Kuruluşlar İçin Öğrenici ve Personel Hareketliliği Faaliyeti (KA121-VET) kapsamında koordinatör kurum Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2021 yılı Teklif Çağrısı döneminde sunulan 2022 -1-TR01-KA121-VET-0000066300 numaralı projede okulumuz Çayeli Ahmet Hamdi İshakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu (Denizcilik) Lisesi konsorsiyum üyesi olarak yer almaktadır.

Haber: Büşra Bayraktutan

Editör: EDİTÖR - 1