Asrın felaketinin yaşandığı deprem sonrası yaptığı çalışmalarla örnek bir dayanışma ortaya koyan bölge insanımız şimdide Rize Valiliğimizin öncülüğünde başlatılan “Çay Sokağı” projesi ulusal ve yerel basında da geniş yer aldı. Çay diyarından deprem bölgesine uzanan sevgi eli, ulusal ve yerel basın tarafından büyük bir takdirle manşetlere taşındı.

Rize Valiliği öncülüğünde Çaykur Genel Müdürlüğü’nün koordinesinde gerçekleştirilen “Çay Sokağı” projesi kapsamında yaş çay sezonu boyunca çay müstahsillerinden ve hayırsever vatandaşlar tarafından yapılacak yaş çay ve nakdi yardımlarla deprem bölgesinde kalıcı konutlar inşa edilecek.

Tanıtım toplantısının yapılmasıyla ulusal ve yerel basında geniş yer bulan “Çay Sokağı” projesi örnek bir proje olarak gösteriliyor.  6 şubatta yaşanan asrın felaketi sonrasında tüm Türkiye seferber olmuş, yaraların sarılması için çeşitli kampanyalar düzenlenmişti. Depremin ilk anından itibaren harekete geçen Rize de ayni ve nakdi yarımlarla depremzedelerin yanında olmuştu. Özellikle valiliğimiz ve tüm paydaşların desteği ile Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde kurulan “Rize Çadır Kenti” takdir toplamıştı.

Kamuoyu tarafından büyük ilgi gören, “Filizlenen Çaylar Yuva Olsun” sloganı ile hayata geçirilen “Çay Sokağı” projesine çay üreticilileri büyük destek verirken deprem bölgesindeki vatandaşlar da başlatılan bu projeyi büyük bir sevinçle  karşıladı. Örnek bir dayanışma olarak gösterilen “Çay sokağı” projesinin diğer illere de örnek olacağı vurgulandı.

Filizlenen Çaylar “YUVA” Olsun…

Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun illerimizi kapsayan ve 200 binin üzerinde çay üreticimizin olduğu bölgemizde çayını satmak üzere çay alım yerine gelen müstahsillerimiz çay eksperlerinden kapsamlı ve detaylı bilgilere ulaşabilecek, çay eksperlerimizin yönlendirmeleri doğrultusunda bağışlarını yaparak “Çay Sokağı” projesine katkıda bulunabilecek.

Ayrıca çay üreticisi olmayan ancak “Çay Sokağı” projesine destek sunma isteğinde olan vatandaşlarımızda nakdi yardımlarla projeye destek verebileceklerdir.

Çay sezonu boyunca bağış kampanyası devam edecektir.

Haber: Halil İbrahim Saklı

Editör: EDİTÖR - 1