Ne demiş Cahit Sıtkı, o meşhur şiirinde;
Yaş otuz beş! yolun yarısı eder.
Dante gibi ortasındayız ömrün..
Bu maçın hikayesi yazılacaksa şayet başrol kesinlikle 35 yaşını yeni dolduran Çek yıldız Milan Skoda olur. Hem Rizespor tarihine hem de kendi kariyerine unutulmayacak bir hikaye yazdı Rizespor’un kiymetlisi.. Geldiği günden bu yana belli bir standartın altına düşmeyen oyunuyla, her şartta ortaya koyduğu mücalesiyle gönlümüzde çoktan taht kurmuştu. Bu maç yemeğin üzerine gelen Turbo sütlaç gibi oldu. Sen sakat sakat çık. O zor zeminde hiçbir mücadeleden geri durma. Takım arkadaşlarını ateşle. En çok puana ihtiyacımız olduğu, hoca değişikliği yaşanan haftada 3 puanın mimarı ol. Üstüne üstük eline gelen hattrick fırsatını kullanmayıp penaltı vuruşunu ligde henüz golü bulunmayan takım arkadaşın Samudio’ya ver. Onun da motivasyonunu yükselt… 
Ne denir ki HELAL OLSUN. Büyüksün...

Kalbimden geçen o dur ki; Skoda ile kariyer sözleşmesi yapılsın. Eğer kendi de isterse jübilesine kadar bizimle kalsın. Hatta abartıyorum aktif futbol hayatından sonra da Rizespor’a antrenör, profesyonel yönetici gibi konumlarda hizmet vermeye devam etsin. Rize’yi seven, buraya uyum sağlayan, Skoda gibi bir ismi elimizde tutmak adına herşeyi yapmamız gerekiyor.

Maça değinecek olursam, kendi adıma lig boyunca en iyi mücadele ettiğimiz, en çok istediğimiz maç olduğunu söyleyebilirim. Onca eksiğe rağmen sahaya çıkan atmacalarımız formanın hakkını sonuna kadar verdi. Zafer’inden, Selim’ine, Doğan’ından, Samudio’suna kadar herkes elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı. Zaten böyle zeminlerde oyun, teknikten ziyade mücadele isteyen tarafa kayıyor. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, kötü hava koşulları bizim lehimize oldu. Gaziantep gibi yerden oynamayı seven, pas oyunu oynayan, bireysel yeteneklere sahip bir takımı anca böyle yakaladığımızda yenme şansımız olurdu. Biz de bu şansı çok iyi değerlendirdik. Olaylı şekilde Gaziantep FK’dan ayrılan çiçeği burnunda Teknik Direktörümüz Sumudica’nın ONLİNE EĞİTİMle maçın taktiğini ve rakibin zayıf yönlerini vermesi 3 puanın anahtarı oldu.

Ve Sumudica.. Gaziantep’te harikalar yaratan ancak bir anda kendisini kapının önünde bulan, sıradışı futbol adamı. Onun için fazla söze gerek yok. Herşey o kadar kamuya açık şekilde gelişti ki, buraya yazmak gereksiz olacak. Yalnız şunu söylebilirim ki; Türkiye’de görev yapan en iyi teknik direktörlerden birini aldık. Kişiliği, çıkışları ayrı bir tartışma konusu. Ancak teknik direktörlük bilgisi ve yeteneği kesinlikle üstdüzeydir. Eminim ki futbolculardan en iyi şekilde verim alacaktır. Çünkü en iyi yaptığı iş o.. Gelmesini çok isteyenler de oldu, hiç istemeyenler de. Ben gelmesine mutlu oldum. Sumudica, Rize’ye başarı getirecekse o çıkışları da yapabilir. Zaten bu takım (Allah’a şükürler olsun) maddi sıkıntı çekmiyor. O yüzden Sumudica’nın da kafası rahat olacaktır. 
Özetle bizi bol aksiyonlu günler bekliyor. Şimdiden hazır olun…