Geçtiğimiz hafta Kasımpaşa karşısında 4–0 lık bir skorla yenilen Rizespor, bu kez kendi evinde Antep karşısında mücadeleye iyi başlamasına rağmen ilk 15 dakikada girdiği net iki pozisyonu gole çevirmesini beceremedi. Becerensizliğinin karşılığını ise 17 dakika konuk ekibin gölü ile gördü. Gölden 3dakika sonra ise rakip takım oyuncusunun biraz artistliği biraz da Rizespor defansının bilinçsizliği ile hakem penaltı noktasını göstererek Rizespor 20 dakika da 2–0 mağlup duruma düştü.

Karşılaşmanın ilk yarısının böyle bitmesi beklenirken Riberio’nun kafa şutu nu elinden sektiren kaleci Eser ağlarına topu görünce Rizespor ilk yarıyı 2–1 mağlup bitirdi. Karşılaşmanın 53 dakikasında Riberio’nun asisti ile Emrah durumu eşitlerken orta alanda topa iyi basamayan Rizespor Özgür ve Mustafa Çiçek li sürekli top kaybetti. Defansta ise Volkan in isabetsiz pasları Rizespor kalesini çoğu zaman sıkıntıya sokarken 65 dakika da evlere şenlik orta hakem İlker Meral bu kez ceza alanı içinde Rizespor defans oyuncusunun top çıkardığı bir anda Penaltı noktasını gösterdi. Cafer Can in kullandığı penaltı atışını bu kez kaleci Ferhat son anda kornere çelerek gole izin vermedi.

Rizespor da yapılan değişikliklerle gol yollarında etkili olma girişimi ise sonuç vermedi. Rizespor bu karşılaşmadan aldığı 1 puanla puanını 40 a çıkartırken üst sıralarda bulunan takımların da berabere kalması Rizespor açısından büyük bir avantajın kaybolmasına neden oldu.  Kendi seyircisi önünde beraberliği yakalayan Rizespor sayısız gol pozisyonlarını değerlendiremezken karşılaşmanın hakemi ise ikili pozisyonlarda topu rakip takıma verdiği gibi rakip takım oyuncularının puan kurtarma adına yaptıkları sakatlık numaraları ise Rizespor un zamanını çalmaya yetti.

Karşılaşma sonunda taraftarların tepkisine defansta tel dökülen ve yenilen göllerde büyük hatası olan Volkan in karşılık vermesi gerilime neden oldu. Kaptan Okan ise taraftarları yatıştırarak gerilimi önledi.

Rizespor kendi evinde oynadığı bu karşılaşmada büyük bir avantajı elinden kaçıran taraf oldu.