Belediye bloklarının bulunduğu alanda 1800 dolayında fore kazık çakma işlemlerinin devam ettiğini belirten şantiye şefi Mustafa Arslan “ Günde 15 dolayında fore kazık çakıyoruz, 5 makinemiz sürekli olarak çalışmakta ve yılbaşına kadar işlemleri bitirmek istiyoruz” dedi.

Şehrin ticaretinin yüzde 70 inin yaşandığı Belediye bloklarının bulunduğu alanın yıkılması ile birlikte başlatılan çalışmalarda Maliye binası hariç tüm binalar yıkılarak hafriyat çalışmaları sürerken, hafriyat çalışmalarının bu ay içinde tamamlanacağı belirtildi.

 Sert zemine ulaşıyoruz

Blokların ve özel binaların bulunduğu alanda fore kazık çakma işlemleri devam ederken şantiye şefi Mustafa Arslan “ Yıkımlardan önce belediye duraklarında başlattığımız fore kazık çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz.  5 fore kazık çakma aracımız aralıksız çalışmalarını sürdürüyor. Günde 15 fore kazık çakabiliyoruz, alanın boşaltılması ile birlikte çalışmalarımıza daha çok hız vereceğiz, makinelerimiz sert zemine ulaşmalarının ardından 4 metre daha direne inmekteler diş kısımlarda 20 ile 24 metreye kadar iniyoruz, iç kısımlarda ise 14 ile 16ç metre derinliği buluyoruz.

 1800 Kazık çakılacak

Arslan toplamda temel altı 1240 fore kazık çakılacağını belirterek “ 561 iç kazık ile birlikte toplamda 1800 fore kazık çakılacak, deniz seviyesinin zemini etüt edilerek kazıklar zeminlere göre çakılmakta, iş makinelerimizin fore kazık boyutları 24 metre ye ulaşmakta, bazı kesimlerde bu boyuta ulaşıyoruz. İş makinelerimiz günde 15 fore kazık çakmakta” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ