Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, 8 Mayıs tarihinde bir basın açıklaması yaparak Rize'de oluşan rehavet ortamında vatandaşların daha fazla dışarıya çıkması sonucunda il genelinde son günlerde ciddi anlamda düşen vaka sayılarında yeniden artışlar yaşanmaya başlandığını belirtmişti.

Bu açıklamanın ardından bir çok haber sitesi Türkiye'de koronavirüs vaka sayısı artışı nedeniyle alarm veren 9 il arasında Rize'yi de gösterirken konuya CNNTürk gibi ulusal haber kanallarında da yer verildi.

Vali Çeber: "10 civarında hasta var"

Rize Valisi Kemal Çeber ise 14 Mayıs Perşembe günü Rize Valiliği önünde basına yaptığı açıklamada hasta ve vaka sayıları hakkında bilgi vererek "10'lar civarında hasta sayımız var. Belli bir süredir her gün vakamız sıfır çıkıyor. Bu da çok önemli bir şey. Ancak bunun anlamlı olabilmesi için en az 2 hafta bu şekilde devam etmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

MHP Rize İl Başkanı İhsan Alkan 26 Nisan tarihli raporu paylaşmış ve vaka sayısının 58'e indiği görülmüştü. Rize Valisi Kemal Çeber ise 5 Mayıs tarihinde katıldığı ve Gazeteci Turgay Ayhan'ın sunduğu "Evde Gündem" programında vaka sayısının 25'in altına düştüğünü belirtmişti.

Kafalar karıştı!

5 Mayıs tarihinden 3 gün sonra İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe'nin düşen vaka sayılarında yeniden artışlar yaşanmaya başladığını belirtmesi ve 6 gün sonra Vali Çeber'in vaka sayısını 10'lar ile ifade edip belli bir süredir il genelinde sıfır vaka tespit edildiğini söylemesi kafaları karıştırmış oldu.

Editör: HABER MERKEZİ