Uzungöl'de yoğun olarak geçen turizm sezonlarında otopark sıkıntısı yaşandığını ifade eden Kurum, tamamı yerin altında olacak ve doğaya zarar vermeyecek şekilde bin araç kapasiteli otopark yapılacağını duyurdu.

Kurum, otopark sayesinde araç kirliliğinin ortadan kalkacağına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Yıllık milyon seviyesine ulaşan ziyaretçi sayımız var. Bilhassa yoğun olan sezonda otopark sıkıntımız var. Ayder'de de doğal yapıya zarar vermeyecek şekilde tamamen yerin altında, buradaki doğal yapıyla bütünlük sergileyecek bir otopark inşasına başladık. Uzungöl'ümüzde de belediyemiz mülkiyetindeki bir alanın bakanlığımızla trampasını yapıyor ve TOKİ eliyle, ziyaretçilerin araçlarını park edebilecekleri, bin araç kapasiteli, yaklaşık 100 milyon lira yatırım değeri olan bir projeyi başlatıyoruz. Bu projemiz tamamen yerin altında, doğal yapıya uygun, doğal yapıya hiçbir şekilde zarar vermeyecek. Turistlerimizin, vatandaşlarımızın araçlarını oraya bırakacakları ve şehrin içindeki bu araç kirliliğini ortadan kaldıracak bir proje olacaktır. Bu da projemizin bir etabı olarak, gerek buradaki çevre düzenlemesi ve buradaki yapıların kaldırılarak burayı aslına uygun hale getirme işi gerekse otopark işiyle birlikte bu yıl sonu itibarıyla 150 milyon lirayı bulan bir yatırımı gerçekleştiriyor olacağız. Önümüzdeki sezon inşallah bu yapıların kaldırılmış olduğu, otoparkımızın inşallah hizmet verdiği ve gölün etrafındaki o çarpık yapıların kaldırıldığı önemli bir düzenleme projesini de hayata geçireceğiz."

İmar planlarının tamamlandığını ve imar uygulamasının askıya çıkarıldığını bildiren Bakan Kurum, "Buradaki vatandaşlarımızla görüşerek, burada imara uygun olmayan yapıların kaldırılma sürecini, yine imara aykırılıkları gidererek bu projemizi de gerçekleştiriyor olacağız. Amacımız Uzungöl'ümüzü eski haline getirmek, gelecek nesillere, çocuklarımıza, torunlarımıza en güzel haliyle bırakmaktır. Nasıl Ayder'de bu çalışmaları yapıyorsak Uzungöl'ümüzde de aynı anlayışla, çevre ve doğa koruma hassasiyeti anlayışıyla bu projemizi yürütüyor olacağız." dedi.

Editör: HABER MERKEZİ