Rize İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Türüt ve Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, merkez Çaybaşı, Karayemiş ve Elmalı köylerini ziyaret etti.

Merkez İl genel Meclisi Üyeleri, Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü ve köy muhtarlarının eşlik ettiği Rize İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Türüt ve Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, ilk olarak Çaybaşı köyünde afetten zarar gören bölgelerde incelemelerde bulunarak son durumla ilgili bilgi aldı.

Köy programlarının devamında Karayemiş köyünde vatandaşlara bir araya gelip istişarelerde bulunan Başkan Türüt ve Vali Yardımcısı Dalkıran, beraberlerindeki heyetle birlikte Elmalı köyüne geçerek yüzeysel suları kontrol altına almak ve afet riskini azaltmak amacıyla yapılan parapet duvar ve kanal çalışmalarını yerinde inceledi. 

Başkan Türüt, bu yıl parapet duvar ve kanal çalışmalarına ağırlık vereceklerini ifade ederek, “Son yaşadığımız afette bu çalışmanın ne denli öneme sahip olduğunu bir kez daha gördük. Sene başında yatırım programımızı yaparken bu durumu dikkate almış ve yatırım programımıza eklemiştik. İlimiz genelinde bu yıl toplam 40 km yapmayı planladığımız parapet duvar ve kanal çalışmamız merkez ve ilçelerimizde planlandığı şekilde devam ediyor. Önümüzdeki yıllarda da bu çalışmayı sürdürmeyi planlıyoruz” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ