Vampir kelebeğin ardından bölgemizde son iki yıldır görülmekte olan Kırkayak kokarca ile ilgili Tarım Müdürlüğü ekipleri köy ve mahallelerde çalışmalar başlattı. 

Tarım il müdürlüğünden yapılan duyuru ve açıklamalarda Kahverengi Kokarca Böceği (Halyomorpha halys.) genellikle ekim ayından itibaren havaların soğuması ile beraber kışlama yerlerine çekilmeye başlamaktadır. Erginlerin bir kısmı bahçelerde kışlarken bir kısım erginler daha sıcak olması nedeniyle başta evler olmak üzere depo, bina duvarlarındaki yarık ve çatlaklar, çatılar vb. yerlere doğru topluca hareket ederler ve burada gizlenerek kış uykusuna girerler. Kahverengi kokarcanın nisan sonuna kadar hareketsiz ve toplu halde bulunduğu yerlerde toplanarak imha edilmesi, ilaçlanması ile eradike edilmesi önem arz etmektedir denildi.

Açıklamada Bu kapsamda zararlının kışlaklardan dağılmadan kitle halinde imhası ile mayıstan sonra hareketli olduğu dönemlerde ise tarım alanlarında mücadele yapılması gerekmektedir. Merkez köy ve mahallelerde üreticilerimize yayım çalışmaları yapılmaktadır denildi.

Editör: HABER MERKEZİ