Sayıştay'ın Ovit Tüneli inşaatı ile ilgili raporu isyan ettirdi. 

19 BİN LİRA YERİNE 17 MİLYON LİRA ÖDEME
Karayolları Genel Müdürlüğü'nün hesaplarını inceleyen Sayıştay, Cengiz İnşaat tarafından yapılan Ovit Tüneli'nde, maliyeti 19 bin 568 lira olarak hesaplanan bir iş için 17 milyon lira ödendiğini ortaya çıkardı.

"RAPORU OKUNCA CANIM SIKILDI"
Sözcü gazetesinin haberine göre, Sayıştay raporunu TBMM'de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na soran CHP Milletvekili Bülent Kuşoğlu "19 bin lira için 17 milyon lira ödenmiş. Köprü ayağı 2,95 metre daha kısa yapılmış, üstelik parası tam ödenmiş. Bu nasıl vicdan? Sayın bakan, gece bu raporu okuyunca canım sıkıldı, üzüldüm. Yataktan kalkamadım" diye konuştu

"BU VEBALDİR, GÜNAHDIR"
Kuşoğlu, Ovit Tüneli'nin aydınlatması için 6 milyon yerine 21, 5 milyon lira ödendiğini de belirterek "Bu vebaldir, günahtır" dedi.

Sayıştay raporunda "Sonuç olarak yaklaşık maliyette bedeli 19.568,00 TL olarak belirlenin iş kalemi için yaklaşın 17.000.000,00 TL ödeme yapılmıştır" ifadeleri yer aldı.

"BAŞUR KÖPRÜSÜ'NÜN BİR AYAĞI KISA"
Başur Köprüsü'nün bir ayağının da kısa olduğunu belirten Sayıştay, Batman'ın Hasankeyf ilçesinde yaptırılan Başur Köprüsü'nde proje değişikliğine gidildiğini, üstelik üst makamlardan onay dahi alınmadığını ifade etti.
Raporda, "Köprü çıkış kenar ayak ile orta ayak arasında şev stabilitesi sorunu bulunduğu, çatlaklar oluştuğu, orta ayak yüksekliğinin onaylı projesine göre 2,95 metre daha kısa yapıldığı tespit edilmiştir" denildi.

OVİT TÜNELİ'NİN ERDOĞAN AÇMIŞTI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'nin İkizdere ile Erzurum'un İspir ilçeleri arasındaki Ovit Dağı Geçidi'nde yapılan Ovit Tüneli'nin açılışını, 13 Haziran 2018'de gerçekleştirmişti.

Erdoğan, açılış konuşmasının ardından kendi kullandığı makam aracı ile tünelden geçmişti.

KAYNAK: karar.com

Editör: HABER MERKEZİ