Rize merkez sahil dolgu alanında yapımı devam eden çay çarşısının maliyeti yaklaşık 21 milyon TL olarak belirlendi.

Tüm hızıyla devam eden çay çarşısı projesinin belirlenen takvimden önce hizmete girmesi bekleniyor.

Rize Ticaret Borsası başkanı Mehmet Erdoğan: “Belirlenen takvimden önce çay çarşısını tamamlayıp Rize Turizminin hizmetine sunacağız” dedi.

Rize Ticaret Borsasının projesi olarak hayata geçirilecek olan Çay çarşısı sahil parkı itfaiye müdürlüğü yanında 10 bin metre kare alan üzerinde inşaatına devam ediliyor.

Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan bir yıl içinde tamamlanması planlanan çay çarşısında inşaatın hızlı bir şekilde yürütüldüğünü belirterek “ Çay çarşısı ile birlikte seyir kulesi inşaatı sürüyor, şu an 5 kat atılmakta, seyir kulesinde çeşitli sosyal tesisler sinema salonu, restoran ve toplantı salonu olacak. Bunun yanında çay çarşısında çay ocakları, yöresel yemek salonları, çay satış reyonları ile Rize kültürünü yansıtan çeşitli ürünlerin satışının yapılacağı yerler yapılıyor” dedi.

21 Milyon TL ye mal olacak olan Çay çarşısının bir yıl içinde tamamlanacağını belirten Başkan Mehmet Erdoğan, “Çay çarşısı inşaatımız verilen süre içinde tamamlanacak, gelecek yaz sezonu ortalarında Çay çarşısı tamamlanmış olacak ve ilimizde önemli bir turizm merkezi olmuş olacak” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ