Yaz sezonundaki turizm potansiyelini yılın kalan aylarına da yayabilmeyi hedeflediklerini ifade eden Baydaş, "Özellikle kış dönemine yayabilmek. Mayıs ve ekim arası çok canlı bir sezon geçiriyoruz. Yaz dönemini daha verimli nasıl geçirebiliriz çalışmasını yapıyoruz." diye konuştu.
Baydaş, Rize-Artvin Havalimanı'nın açılmasıyla rakamlarda olağanüstü bir artış olduğuna dikkati çekerek, "Havalimanımızın hem yerli hem yabancı turistlere getireceği kolaylıkla bu yıl 1 milyonun üzerinde misafir ağırlayacağımızı öngörüyoruz. Rakamlar ve göstergeler de bizi ve bunun da üzerine çıkacak şekilde gittiğimizi gösteriyor." dedi.
Rize'nin çok sayıda doğal güzelliği içerisinde barındırdığını vurgulayan Baydaş, İkizdere'den Fındıklı'ya, İyidere'den Çamlıhemşin'e kadar ilgi çeken onlarca mekan olduğunu aktardı.
Baydaş, turizm potansiyelinin Körfez ülkeleri ve Orta Doğu coğrafyası ağırlıklı olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:
"Biz bunu özellikle Avrupa'ya yayma niyetindeyiz. Kaçkar by UTMB organizasyonu çok ciddi bir fırsat olacak. Bizi hiç tanımayan Rize'ye ve yaylasına dair özellikle Kaçkarlar'a dair bir fikri olmayan birçok ülke bu UTMB organizasyonuyla ve buradan gelecek paylaşımlarla bizden haberdar olacak. UTMB ile özellikle dağ, doğa ve spor turizmi yapan bir kitleye ulaşmaya çalışacağız. Bu alanları çeşitlendirdikçe biz hem turizm sezonumuzu hem de turizm ufkumuzu genişletmiş olacağız. Aynı zamanda yeni turizm tecrübeleri edinmiş olacağız."
- Artvin en çok ziyaretçiyi Borçka Karagöl'de ağırlayacak
Artvin Kültür ve Turizm Müdürü Yunus Emre Aytekin, kentin coğrafyası nedeniyle doğa ve ekstrem sporlarına uygun olduğunu belirtti.
Bu çerçevede kamp ve karavan turizmi, yayla, doğa ve kuş gözlemi gibi alanlarda altyapı geliştirmeleri için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Aytekin, şöyle devam etti: "Özellikle sakin şehir Şavşat ve Borçka ilçemizdeki doğal güzellikler herkes tarafından bilinmekte. Eşine nadir rastlanacak doğal güzellikleri bünyesinde barındırıyor. Karagöller ciddi turist potansiyeline sahip. Geçen yıl Borçka Karagöl'e 500 binden fazla turist geldi. Bu yıl bu rakamın 1 milyona yaklaşmasını bekliyoruz."
Aytekin, Sarp Sınır Kapısı'ndan giriş yapan turistlerin kentte daha fazla zaman geçirmeleri için tanıtım çalışmaları yaptıklarını vurguladı.
İlgili kurumlarla tanıtım faaliyetleri için işbirliği içerisinde olduklarını belirten Aytekin, "Tanıtımları yaparak, turizm hareketliliğinin, turist sayısının ve konaklama süresinin artmasını amaçlıyoruz. 2025'te geçen yıla oranla yüzde 5 ila 10 arasında turist artışı bekliyoruz." diye konuştu.
Aytekin, Artvin'in doğa turizminin yanı sıra Orta Çağ dönemine ait kale, kilise ve manastırlarıyla inanç turizmi noktasında da tercih edildiğini, tarihi yapıların turizme kazandırılması için bölgede 3 ayrı arkeolojik kazı çalışmasını yapıldığını kaydetti.