Hava tahmin uzmanlarının yaptığı son incelemeler ve hava radarlarının verdiği son görüntülere göre Salı günü sabah saatlerinden itibaren Çayeli ve Hopa arasında metrekareye 200 mm üzeri yağış düşmesi bekleniyor.

Uzamanlar tarafından yapılan açıklamada, tehlikeli bölgelerde önlem alınmasının bile yetersiz olacağı, alanların acilen boşaltılması gerekeceği bilgileri yer aldı.

Hava radarlarından alınan son görüntülere göre yağışların Salı günü öğle saatlerinden itibaren Çayeli çevresinden başlaması ve gece saatlerine kadar Hopa çevresinde aşırı şiddetli devam etmesi bekleniyor.

- Bazı hava tahmincilerinin yaptığı açıklamalar korkutucu

Bölgede yer yer metrekareye 200mm üzeri yağış beklenirken, bazı hava tahmincileri ise Salı ve Çarşmba günleri Rize ve Artvin sahil kesiminde mezosiklon olayının yaşanacağını tahmin ediyor. Twitter’da yaptığı tahminler ile gündeme gelen Kerem Ökten isimli hava tahmin uzmanı, Salı ve Çarşamba günleri için bölgede olağanüstü hal ilan edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Kerem Ökten yaptığı bir paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Ardeşen, Fındıklı, Arhavi… 24 saat içerisinde yer yer 250 kilogram bekleniyor. Can kaybı riski yüksek. Dereye yakın evleri boşaltın. Önlem almayın. Hiç düşünmeden boşaltın. En etkili olduğu aralık Salı sabah 9'dan Çarşamba sabah 9'a kadar.”

- Mezosiklon nedir?

Süper çekirdeklerin güneybatı taraflarında bulunan ve fırtına büyüklüğünde bir dönüşe sahip olan alan için kullanılan terim. Mezo siklonun sirkülasyonu içinde geliştiği kasırgadan daha büyüktür. Doppler radarda çok rahat izlenebilen bir dönüşe sahiptir.

Editör: HABER MERKEZİ