Valilikten yapılan açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin toplantısının İl Umumi Hıfzıssıhha Meclis Başkanı Vali Kemal Çeber’in başkanlığında gerçekleştirdiğine yer verilerek, toplantıda, şehir merkezi ve insanların kalabalık olarak bulunduğu yerlerde ve araç içerisinde 2’den fazla kişi bulunması durumlarında maske takılmasının zorunlu olduğu kaydedildi. Yasak uygulamasının 15 Mayıs Cuma gününü 16 Mayıs Cumartesi gününe bağlayan gece 00.00’dan itibaren başlayacağı belirtilen açıklamada, 65 yaş üstü vatandaşlar ile 20 yaş altı çocukların sokağa çıkma serbestliği bulunduğu zamanlarda yanlarında bir refakatçi ile Rize Merkez sahil bandını kullanabilecekleri ifade edildi..

Açıklamada şunlar kaydedildi: "Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Covid-19) salgınının toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına sosyal mesafe ve kişisel hijyen kurallarına uyulması hayati derecede öneme haizdir. Devletimiz tüm kurumları ile bu salgının yayılması ve vatandaşların hayatlarını tehdit etmesini engellemek için birçok tedbir almakta ve bu kapsamda uyulması gereken kuralları belirleyerek vatandaşlarla paylaşmaktadır.

1-İlimiz şehir merkezi ve insanların kalabalık olarak bulunduğu yerlerde ve araç içerisinde 2’den fazla kişi bulunması durumlarında maske takılması zorunludur.

2-Bu yasağın uygulanmasına 16 Mayıs 2020 günü saat 00.00 dan itibaren başlanılacaktır. Uygulamayı denetlemek, genel kolluk kuvvetlerine yardımcı olmak, kolluk kuvvetlerinin talebi ve gözetiminde olmak üzere belediyelerde görevli zabıta memurlarının da yetkilendirilmesi yapılacaktır.

3- 65 yaş üstü vatandaşlar ile 20 yaş altı çocukların serbest saatlerinde Rize Merkez sahil bandının açılması ve refakatçileri ile beraber dolaşabilmelerine karar verilmiştir."

Editör: HABER MERKEZİ