Rize İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Türüt öncülüğünde İl Genel Meclisinin kararları ve İl Özel İdaresinin başarılı çalışmalarıyla köylerin çehresi değişiyor.

Köylerdeki yatırımlara ilaveten sosyal alanlara da önem veren İl Özel İdaresi, bu kapsamda Köylere Hizmet Götürme Birliği marifetiyle merkeze bağlı Yemişlik köyünde 1955 yılında inşası yapılan ve dini merasimler için yeterli sosyal alanı olamayan camiye toplamda 455 metrekare sosyal alan, ayrıca bağlantı yolu olmayan Taşpınar köyü merkez camine de   yaklaşık 150 metre yeni yol yapılarak ulaşım imkanı kazandırdı.

Meclis Başkanı İbrahim Türüt, yapım aşamalarını da yerinden takip ettiği çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada “Yemişlik köyümüze ait camimizin dini merasimler için yeterli bir sosyal alana sahip olmadığını biliyorduk. Köy halkımız ve muhtarımızın da bu yöndeki talepleri üzerine Köylere Hizmet Götürme Birliğimiz kanlıyla bir çalışma başlatarak camimize ait 455 metrekare gibi bir alan oluşturduk. Yine araçlar için bağlantı yolu olmayan Taşpınar merkez camimize yaklaşık 150 metre yeni yol yaparak, vatandaşlarımızın dini vecibelerini ve merasimlerini daha kolay yerine getirme imkanı sağladık.” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ