Rize İl Özel İdaresi, köylerde yapılan yol, asfalt, beton, duvar ve tüm alt yapı yatırımlarının yanında yeni bir hizmete daha imza atıyor. Rize İl Özel İdaresi, İl Genel Meclisinin aldığı karar doğrultusunda belirlenen köylerde çocukların daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda oynamalarını sağlayacak 60 adet oyun parkı yapımına başlayacak.

İl Genel Meclisinin Temmuz toplantılarında önergeyle komisyona sevk edilen köylerde çocuk oyun parkı yapılması ve yerlerin tespit edilmesine ilişkin konu hakkında Çevre ve Sağlık Komisyonu çalışmalarını tamamlayarak meclise sundu.

İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Türüt başkanlığında yapılan Ağustos ayı meclis toplantılarının 3. Birleşiminde gündeme alınan komisyon raporu, görüşlerin ardından oy birliği ile kabul edildi.

Meclis Başkanı İbrahim Türüt konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Kurum olarak son birkaç yılda köylerde gençlere yönelik yaptığımız sentetik çim sahanın yanında köylerdeki çocuklarımıza hitap edecek oyun parkı yapmayı planladık. Bu kapsamda gerek komisyonumuz gerekse teknik ekiplerimizce yapılan çalışmalar tamamlandı. Merkez ve İlçelerimizin köylerinde yapmayı planladığımız 60 adet çocuk oyun parklarının yerleri, komisyonumuzca mahalline gidilerek belirlendi. İlk etapta köy nüfus yoğunlukları, çocukların ortak oyun alanları, kamu ve köy tüzel kişiliğine ait yerler, çocukların güvenliğine sorun teşkil etmeyecek ve inşaat imalatı mümkün olabilecek alanlara öncelik vereceğiz. Ayrıca çocuk oyun parklarının 50 m²’lik bir alanı kapsamasına rağmen, komisyonumuz köylerde gerçekleştirmiş olduğu incelemelerde 200 m²’lik alanları baz alarak sonraki yıllarda köylerimizde oluşabilecek ortak Sosyal ve Kültürel alanlarının ilk aşamasını gerçekleştirmeyi hedefledik. Çalışmamızın çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyor, komisyonumuza ve teknik ekibimize yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi. 

Editör: HABER MERKEZİ