Rize'de coğrafi bilgilerinin toplanması amacıyla İl Özel İdaresi tarafından başlatılan proje kapsamında ekipler, sahada veri toplama çalışmalarına devam ediyor.

Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi (KÖYDES), kapsamında Rize İl Özel İdaresi tarafından hayata geçirilen Coğrafi Bilgi Sistemi'nin (CBS) saha çalışmaları, ekiplerin özverili çalışmaları ile hız kesmeden devam ediyor.

CBS sayesinde yeryüzüne ait bilgiler detaylı bir şekilde toplanıyor, bilgisayar ortamına depolanıyor ve görüntüleniyor.

Çalışma ile birlikte Rize İl Özel İdaresi'nin sorumluluk sahası içerisinde bulunan 346 köyün, toplamda 3 bin 570 kilometrekare alanın verileri oluşturuluyor, bu köylere ait envanter bilgilerinin saha ve ofis çalışmaları yürütülüyor. Yol, içme suyu, atık su, sanat yapıları, kamu taşınmazlarının ve kültür varlıklarının tüm detayları, hızlı ve etkin bir şekilde yönetilebiliyor.

İl Özel İdaresi'nden yapılan açıklamada, proje ile sorumluluk alanındaki yatırımların takibi, merkezden gerçekleştirilecek projelerin karşılaştırılması ve projeler arasındaki koordinasyonun sağlıklı bir şekilde yürütülmesinin hedeflendiği belirtildi.

Editör: HABER MERKEZİ