Artemisbet
Rize
Parçalı az bulutlu
29°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Çay Haber Bölgesel Rize İl Genel Meclisi’nde Köy İçme Suları Değerlendirildi

Rize İl Genel Meclisi’nde Köy İçme Suları Değerlendirildi

Meclis Başkanı Ali İmran Büyük Başkanlığında meclis salonunda yapılan toplantıya Rize İl Sağlık Müdürü Gökhan Demiral, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Erol Bıyık, Halk Sağlığı Destek Hizmetleri Başkanı Doç. Dr. Tahsin Gökhan Telatar, Halk Sağlığı Uzmanı Şule Allahverdi, İl Genel Meclisi Üyeleri ve İl Özel İdaresi Birim Müdürleri katıldı.

İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürü Erhan Terzi ve Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Şule Allahverdi, toplantıdaki gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Köy Muhtarları Çalıştayında gerçekleştirdikleri sunumlar ve bu sunumlarla ilgili aldıkları geri dönüşler hakkında meclis üyelerine bilgi verdiler. Terzi ve Allahverdi’nin sunumlarında İl Özel İdaresi’nin yaptığı projelere vatandaşlar tarafından bağlanan şahsi depolarının yanlış bağlantılar neticesinde mevcut proje sularının boşa akmasına neden olduğu ve içme suyu kalitesini olumsuz etkilediği, içme suyu depolarının yılda en az iki kez temizlenmesi gerektiği ve yapılan projelerde mutlaka klorlama cihazının takılması gerektiği özellikle vurgulandı.

İl Sağlık Müdürü Gökhan Demiral ise konuyla ilgili yaptığı konuşmada göreve geldikleri ilk günden itibaren üzerinde durdukları en önemli konulardan birinin köylerde kullanılan içme sularının temizliği hususu olduğunu ifade ederek “il genelinde bir farkındalık oluşturmak adına İl Özel İdaresi bünyesinde gerek Genel Sekreterimiz gerekse ilgili Genel Sekreter Yardımcılarımız ve Birim Müdürlerimizle toplantılar gerçekleştirdik. Meclis başkanımızın konuyu sahiplenmesi doğrultusunda İl Özel İdaresi’nin öncülüğünde düzenlenen Köy Muhtarları Çalıştayında konuşulan diğer konuların yanında özellikle sağlıklı içme suyu konusuna dikkat çektik. Aldığımız geri dönüşlerde olumlu yönde ilerliyor. Meclis başkanlığımızın öncülüğünde İl Özel İdaresi ve İl Sağlık İl Müdürlüğü olarak hedefimiz tüm köylerimizi sağlıklı içme suyuna kavuşturmak” dedi.

Köylerdeki temiz içme suyu çalışmasının hukuki sorumluluğunun yanında vicdani sorumluluğu da beraberinde getirdiğini kaydeden İl Genel Meclisi Başkanı Ali İmran Büyük “Meclis ve İl Özel İdaresi olarak köylerimize 70 – 80 Milyon TL maddi değerleri bulan içme suyu projelerini kazandırıyoruz. Bundaki maksadımız ilimiz genelindeki 343 köyümüzde varsa yaşanan su sıkıntılarını gidermek ve vatandaşlarımıza sağlıklı içme suyu ulaştırabilmektir. Ancak bütün bu süreci bir anda tamamlamak mümkün olmadığından tüm köy muhtarlarımıza yönelik düzenlediğimiz çalıştayımızda özellikle bu konuya dikkat çektik. Bugün de meclis olarak çalıştayımızda yapılan sunumların üzerinden tekrar geçerek değerlendirmelerde bulunduk. Başlattığımız sağlıklı içme suyu çalışmasının tüm muhtarlarımız nezdinde sahiplenilmesi bizleri oldukça mutlu etti. Tüm paydaşlar olarak birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu vesileyle çalıştayımızın hayata geçmesinde emeği olan Genel Sekreterimiz ve Sağlık Müdürümüz başta olmak üzere İl Özel İdaresi ekibimize, paydaşlarımıza ve muhtarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *